Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaraţie a Organizaţiei de Tineret a Partidului Alianţa “Moldova Noastră” în legatură cu situaţia studenţilor exmatriculaţi din USM

|versiune pentru tipar||
AMN / 8 septembrie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”

Organizaţia de Tineret a Alianţei “Moldova Noastră” îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu încălcarea dreptului la educaţie a studenţilor Universităţii de Stat din Moldova, care lucrează peste hotare, în cadrul programului “Work and Travel”.

Zilele trecute, rectorul interimar al USM, Gheorghe Rusnac, a semnat un ordin prin care au fost exmatriculaţi sute de studenţi plecaţi la muncă în SUA şi Marea Britanie. Acest lucru s-a întâmplat în pofida faptului că lipsa studenţilor până la jumătatea lui septembrie a fost acceptată de ministrul Educaţiei, printr-un ordin emis la 19 martie 2007.

Sancţionarea brutală a studenţilor care muncesc pentru a putea să-şi achite taxa de şcolarizare, care ajunge şi la suma de şapte mii de lei pentru un an, nu este altceva decât un gest de rea-credinţă. OT AMN califică acţiunile lui Gheorghe Rusnac drept abuz de putere şi încercare de intimidare a tinerilor.

OT AMN se declară solidară cu studenţii Universităţii de Stat din Moldova. Îi îndemnăm pe tinerii de la USM să-şi exercite liber dreptul de a vedea lumea civilizată şi să nu se lase constrânşi şi stingheriţi de exponenţii regimului comunist.

Organizaţia de Tineret a Partidului Alianţa “Moldova Noastră”
Poziţia AMN în legătură cu rezultatele alegerilor generale locale 2007 şi ale constituirii noilor administraţii raionale şi municipale din Republica Moldova AMN cheamă şi celelalte partide implicate să fie cooperante în cadrul CMC