Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Adresare deschisă către forţele necomuniste din Consiliul municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
AMN / 26 septembrie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”

Ultimele şedinţe ale Consiliului municipal Chişinău au fost marcate de faptul, că unii reprezentanţi ai forţelor politice participante la coaliţia democratică au acţionat contrar angajamentelor semnate de liderii PL, AMN, PD şi PPCD. În momentul în care urma să fie valorificat prin decizii comune în cadrul consiliului, acordul politic dintre cele patru partide a fost compromis, cu consecinţe extrem de nefavorabile atât pentru ideea de guvernare a democraţilor, cât şi pentru aşteptările fireşti al cetăţenilor municipiului Chişinău.

Spre regret devine real pericolul, despre care am avertizat în repetate rânduri, ca autorităţile centrale să anuleze deciziile luate de consiliu înainte de formarea structurii sale funcţionale prevăzute de lege, iar noul Primar General să fie antrenat în procese penale nemeritate, dar care-i vor periclita activitatea. În aceste condiţii, mă adresez către toate forţele necomuniste din consiliul municipal Chişinău cu chemarea de a găsi în regim de urgenţă o bază solidă de depăşire a blocajelor în crearea noii conduceri a consiliului municipal şi a administraţiei locale.

Reiterez poziţia Alianţei “Moldova Noastră” de extindere a coaliţiei necomuniste, distribuire echitabilă a responsabilităţilor între componentele coaliţiei lărgite şi respectare fidelă a principiilor şi angajamentelor acceptate de comun acord. Dar, constatând cu regret că acordul anterior a fost încălcat, propun revenirea la “varianta zero” şi relansarea imediată a unui nou ciclu de negocieri, după modelul care a adus succes forţelor democratice în majoritatea raioanelor din Republica Moldova. Mă adresez tuturor consilierilor necomunişti şi liderilor partidelor reprezentate cu chemarea de a se implica activ în dezvoltarea unei coaliţii democratice largi, funcţionale şi eficiente pentru binele capitalei şi al cetăţenilor ei.

Cu respect şi speranţă că acest demers sincer şi responsabil va fi susţinut,

Serafim URECHEAN
Preşedinte al Alianţei “Moldova Noastră”

AMN cheamă şi celelalte partide implicate să fie cooperante în cadrul CMC Interpelarea deputatului Anatol Onceanu, Fracţiunea AMN, cu privire la investigarea CCA în cazul “Romania 1”