Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Interpelarea deputatului Anatol Onceanu, Fracţiunea AMN, cu privire la investigarea CCA în cazul “Romania 1”

|versiune pentru tipar||
AMN / 4 octombrie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”
Procuraturii Generale a Republicii Moldova
Centrului de Combatere a Crimelor Economice si Coruptiei
Consiliului Coordonator al Audiovizualului

La 27 septembrie, curent, in cadrul ultimului concurs de frecvente, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, raspunzand solicitarii Ministerului Dezvoltarii Informationale, a decis sa acorde unei firme nou create cu fondator cipriot (TLFM International) reteaua a II-a nationala de televiziune, pentru care are licenta valabila de emisie Societatea Romana de Televiziune.

In acest fel, consideram ca apar un sir intreg de probleme de legalitate:

In aceste conditii solicit:

  1. Procuratura Generala sa dea o apreciere oficiala, conform competentelor, incalcarilor sesizate mai sus si sa intreprinda masuri concrete pentru readucerea situatiei in legalitate.
  2. Centrul de Combatere a Crimelor Economice si Coruptiei sa investigheze cazul de oferire a retelei a II-a nationale de televiziunii unui agent economic creat recent, absolut anonim pe piata mediatica din Moldova, cu fondator dintr-o zona offshore si cu capitaluri de provenienta indoielnica, aparute peste noapte.
  3. Consiliul Coordonator al Audiovizualului sa prezinte Acordul cu SRTv si sa informeze societatea despre masura in care decizia vizata se justifica in raport cu prevederile Codului Audiovizualului si a actelor internationale semnate de Republica Moldova, relevante in acest caz.
Serviciul de presă al AMN
Adresare deschisă către forţele necomuniste din Consiliul municipal Chişinău Alocuţiunea preşedintelui Fracţiunii AMN, Serafim Urechean, la deschiderea sesiunii de toamna-iarna 2007