Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunistii resping dezbaterea temeinica si transparenta a Bugetului de stat pe 2008

|versiune pentru tipar||
AMN / 25 octombrie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”

Serafim Urechean, in numele Fractiunii Alianta “Moldova Noastra”, a facut in deschiderea sedintei de azi a Parlamentului trei porpuneri, care sunt conditii minim necesare pentru a aporfunda si a face publica dezbaterea poriectului de lege cu privire la Bugetul de Stat pe anul 2008. Liderul AMN a propus:

Speaker-ul Marian Lupu a pus la vot cele trei propuneri, iar majoritatea parlamentara le-a respins, protejand astfel stilul ascuns si superficial, traditional pentru procedura de adoptare a bugetului de stat de catre guvernarea comunista din Republica Moldova.

Mentionam ca propunerile facute de Serafim Urechean reprezinta solicitari facute in cadrul consultarilor Fractiunii AMN cu un mare numar de reprezentanti ai administratiilor publice de nivelul 2 si 1 din toata tara. Iar reticenta Puterii comuniste fata de abordarea serioasa si transparenta a adoptarii bugetului reclama forme mai dure de actiune din partea Opozitiei democratice.

Prima examinare in plen a proiectului vizat a ramas pe agenda Parlamentului pentru vineri, 26 octombrie, curent, si promite a fi cea mai “fierbinte” din toti anii de guvernare comunista.

Centrul de Presa al AMN
Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră” Alocuţiunea dlui Serafim Urechean pe marginea proiectului Bugetului de Stat pentru anul 2008 la şedinţa Parlamentului din 26 octombrie 2007