Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 17 decembrie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”

La sediul AMN, astăzi, s-a desfăşurat o masă rotundă a Asociaţiei businessului mic şi mijlociu cu participarea conducerii partidului. Participanţii, reprezentanţi ai antreprenorilor ce activează pe bază de patentă din 12 raioane şi din municipiul Chişinău, au analizat posibilităţile de continuare a luptei pentru dreptul de a-şi câştiga de care guvernarea comunistă îi va priva pe mulţi începând cu anul 2008. Eugen Roşcovan, preşedintele Asociaţiei, a deschis întrunirea anunţând că reprezentanţii businessului mic şi mijlociu sunt dezamăgiţi total de actuala conducere a ţării şi singurul lor sprijin politic poate fi doar Opoziţia, şi în special forţa ei principală, Alianţa “Moldova Noastră”!

Înaintea sărbătorilor de Crăciun şi de Revelion era bine să avem teme de discuţie mai plăcute, dar ştiu că v-a adunat durerea comună provocată de loviturile, pe care Voronin şi clanul lui le aplică afacerilor şi familiilor dumneavoastră, a remarcat Serafim Urechean, preşedintele AMN. El a făcut o trecere în revistă pentru a arăta că situaţia de criză critică cuprinde toată ţara, iar generatorul principal al problemelor populaţiei este guvernarea incompetentă, iresponsabilă şi coruptă a comuniştilor. Gruparea aflată în fruntea ţării este direct interesată să alunge la munci peste hotare pe cei 60–70 de mii de “patentari”, căci astfel ar rezolva două probleme: ar elibera piaţa internă pentru afacerile comerciale ale acoliţilor săi, din palma cărora se hrăneşte, şi ar spori volumul transferurilor de valută câştigată de moldoveni peste hotare, consideră domnul Urechean. Liderul AMN a informat micii antreprenori despre iniţiativa legislativă prin care Fracţiunea, pe care o conduce în Parlament, propune amânarea până în 2015 a prevederilor legii 208, ce interzice activitatea în bază de patentă. El s-a arătat sigur că în 2009 va veni o guvernare democratică, care va găsi soluţii convenabile pentru oameni.

Totuşi, mulţi participanţi la întrunire au avertizat că trebuie să existe, şi ei, şi afacerile şi familiile lor până în 2009, iar deoarece autorităţile ignoră protestele corecte de până acum, vor fi nevoiţi să treacă la manifestări mai radicale. Atât vorbitorii din raioane, cât şi cei din Chişinău au susţinut necesitatea de a-i uni într-o mişcare comună de protest pe toţi cei batjocoriţi de puterea comunistă şi de a lărgi cerinţele şi în domeniul politic până la demiterea Guvernului, dizolvarea actualei componenţe a Parlamentului şi impeachment-ul pentru Preşedintele comunist Voronin.

Centrul de Presă al AMN
Declaraţie a Fracţiunii AMN prezentată de Serafim URECHEAN în şedinţa Parlamentului din 13 decembrie 2007 Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”