Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 12 mai 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

Astazi, luni, 12 mai, la ora 13:00, la Judecatoria sectorului Centru din Chisinau incepe sedinta in care prima instanta ar urma sa pronunte sentinta in “dosarul ambulantelor” contra liderului AMN, Serafim URECHEAN. Decizia era asteptata inca la sedinta anterioara, dar judecatorii au amanat-o pentru a reflecta asupra pledoariilor acuzarii si apararii.

Reamintim ca procurorul a cerut condamnarea liderului Aniantei “Moldova Noastra” la 9 (noua) ani de detentie, in timp ce avocatul a insistat asupra deciziei de clasare a dosarului pe doua motive principiale: primul — lipsa totala a componentelor de infractiune; si doi — decizia din 17 mai 2006 a plenului largit al Curtii Supreme de Justitie care declara ilegale si nule actele organelor de ancheta, cerand scoaterea lui Serafim URECHEAN de sub urmarire penala. Ignorarea si reinterpretarea hotararii definitive a CSJ de catre Procuratura si Justitie, prin continuarea urmaririi si a procesului, este deja atacata la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, care in timp relativ scurt va spune cuvantul final in acest caz, indiferent de deciziile instantelor nationale.

Tentativa de a elimina din viitoarele alegeri parlamentare principalul lider al Opozitiei din R. Moldova ar puta fi principala miza a procesului, intentat dupa indicatiile Presedintelui comunist, VORONIN din 2004 (inaintea alegerilor parlamentare) si tergiversat pana aproape de alegerile parlamentare din 2009. Recentele modificari la Codul electoral au ilustrat clar cum comunistii distorsioneaza cadrul legal, astfel incat sa poata exclude din competitie un concurent printr-o condamnare penala, chiar si una ce poate fi anulata ulterior, dar dupa alegeri.

Alianta “Moldova Noastra” isi exprima increderea in triumful adevaratei Justitii, si asigura sustinatiorii sai ca va continua lupta impotriva faradelegilor comuniste pana la victoria finala, depasind orice bariere si acceptand orice sacrificii.

Centrul de Presă al AMN
Iniţiativă de colectare a semnăturilor cetăţenilor pentru a determina Guvernul R. Moldova să semneze Convenţia privind micul trafic la frontiera cu UE Comunicat de presă al AMN despre întrevederea liderului AMN cu ambasadorul Ucrainei la Chişinău