Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaraţia Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 25 septembrie 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

Alianţa “Moldova Noastră” consideră că majorarea cu 18% a salariilor unor categorii de angajaţi bugetari sunt o ofensă la adresa acestora şi un truc din partea Guvernului comunist. Prin decizia sa Executivul a recunoscut că minte pedagogii-protestatari, atunci când se plânge de lipsa banilor pentru majorarea salariilor.

A fost suficient ca Preşedintele Voronin să lanseze o serie de promisiuni populiste referitoare la sectorul educaţiei şi au apărut imediat resursele necesare pentru o formală, dar totuşi majorare. Deşi, cu numai câteva zile înainte de şedinţa Guvernului, viceprim-ministrul Stepaniuc minţea cu tupeu şi neruşinare că bani nu sunt, bătând obrazul profesorilor că îndrăznesc să ceară salarii decente în timp ce avem atâtea cheltuieli cu sinistraţii. De altfrel, raportul de azi prezentat în Parlament de prim-viceprim-ministrul Dodon a confirmat faptul că sprijinul de la Bugetul de stat pentru cei afectaţi de inundaţii este absolut nesemnificativ.

Având în vedere aceste circumstanţe, Alianţa “Moldova Noastră” îşi reconfirmă sprijinul faţă de protestele pedagogilor, dar şi faţă de aşteptările legitime ale altor salariaţi bugetari de a li se majora retribuţia muncii pentru a face faţă preţurilor şi tarifelor în continuă creştere. Ne exprimăm temerea că manifestările recente ale cadrelor didactice au fost organizate doar pentru a crea un fundal, care să scoată în evidenţă mărinimia lui Voronin şi efortul Guvernului.

Puterea comunistă a marginalizat şi distrus timp de opt ani învăţământul naţional, pe care îl consideră pe bună dreptate un oponent al ideologiei sale totalitare, şi doar abia acum încearcă să câştige ceva dividende pre-electorale. AMN consideră că un asemenea tratament este şi ofensator, şi insuficient pentru a reabilita statutul social al pedagogului şi a asigura existenţa decentă a salariaţilor din sectorul bugetar.

Serafim Urechean
Preşedinte al AMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră” Invitaţie la protest faţă de “IPcNA”