Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Alianta Moldova Noastra, s-a retras astazi din participarea la Expozitia partidelor politice, in semn de protesc fata de reflectarea absolut partinitoare de catre mediile publice de informare a acestui eveniment

|versiune pentru tipar||
AMN / 4 decembrie 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

Alianta Moldova Noastra s-a retras astazi din participarea la Expozitia partidelor, organizata de Comisia Electorala Centrala in comun cu Asociatia pentru Democratie Participativa ADEPT, in semn de protest fata de reflectarea absolut partinitoare de catre mediile publice de informare a acestui eveniment.

Astazi, la adoptarea ordinii de zi a sedintei plenare a Parlamentului, Fractiunea AMN a propus ca Presedintele Companiei Teleradio-Moldova sa vina in legislativ si sa informeze in baza caror principii institutia publica a prezentat exclusiv Partidul Comunistilor in reportajele despre Expozitia partidelor, la care au fost prezente 17 formatiuni politice, inclusiv 7 reprezentate in Parlament. Institutia Publica Nationala a Audiovizualului, incalcand flagrant prevederile Codului Audiovizualului, a facut publicitate partidului aflat la putere, comentand favorabil standu-l lui si tratand negativ toate celelalte partide, luate la un loc. Acest fapt este cu atat mai grav, cu cat scorurile electorale arata ca cei mai multi cetateni au votat partide necomuniste, ceea ce inseamna ca se incalca drepturile majoritatii contribuabililor, care finanteaza Compania Teleradio-Moldova.

Propunerea de a asculta la finalul sedintei Parlamentului explicatiile Presedintelui Companiei Teleradio-Moldova, inaintata de vicepresedintele Fractiunii AMN, dl Veaceslav Untila, a fost respinsa de Fractiunea majoritara a PCRM.

De altfel, aceiasi soarta si intotdeauna o au si alte propuneri ale Opozitiei de a face lumina in afacerile tenebre ale actualei guvernari si ale servitorilor ei, cum a fost astazi si solicitarea de a primi de la Guvern explicatii privind privatizarea in masa a celor mai mari obiective economice si patrimoniale ale statului pe finalul mandatului aflarii PCRM la Putere.

Centrul de Presă al AMN
Rezoluţia Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Tineret a Partidului Alianţa “Moldova Noastră” Declaraţie a Fracţiunii AMN în Parlamentul Republicii Moldova în legătură cu Ziua Internaţională a Drepturilor Omului