Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

CCA ameninţă Pro TV cu eliminarea, favorizând canalele Puterii

|versiune pentru tipar||
AMN / 11 decembrie 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

În urma consultării informaţiilor din presă despre scrisoarea prin care CCA, practic, ameninţă cu lichidarea postul Pro TV Chişinău, îmi exprim în mod repetat îngrijorarea profundă legată de politica guvernării comuniste de eliminare a instituţiilor audiovizuale independente!

Refuzul de a prelungi de drept licenţa unuia dintre cele mai corecte şi profesioniste posturi de televiziune poate pune vârf la şirul lung de abuzuri ale statului asupra radiodifuzorilor. Spre regret, se confirmă temerile exprimate de AMN, atunci când avertizam că adoptarea Codului Audiovizualului are drept scop principal distrugerea posturile independente şi aducerea domeniului sub controlul liderilor PPCD şi PCRM. Iată de ce, deşi e imposibil sub actualul regim dictatorial, după apropiata lui căderea lui va fi necesar să-i fie investigate acţiunile în contextul activităţii unui grup de crimă organizată la cel mai înalt nivel al actualei puteri, care foloseşte pârghiile statului pentru beneficii proprii, politice şi financiare.

Scrisoarea CCA este o continuare a atacurilor masive, la care a fost supus din partea coaliţiei de guvernământ PRO TV Chişinău, dar şi susţinătorii presei libere din lumea politică şi din societatea civilă. Cred că, măcar acum, instituţiile europene trebuie să înţeleagă că avem un regim cvasi-totalitar în Republica Moldova, pentru care neglijarea standardelor europene este politică oficială şi nu altceva. Aşteptăm aprecieri mult mai tranşante şi în timp util, pentru a descuraja eliminarea puţinelor medii independente, care au mai rămas în ţara noastră.

Atitudinea Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care are un rol decisiv în reglementarea campaniei electorale la radio şi tv, indică faptul că în Republica Moldova este compromisă şansa desfăşurării corecte a alegerilor parlamentare.

Sperând că normele civilizate vor fi, totuşi, reabilitate, măcar într-o oarecare măsură, chem toţi susţinătorii Pro TV Chişinău să-şi manifeste dezacordul cu abuzurile Puterii în cadrul protestului organizat legal de Alianţa “Moldova Noastră”, pe 12 decembrie, la ora 9:30, în faţa Parlamentului.

Serafim URECHEAN, Preşedinte AMN
Declaraţie a Fracţiunii AMN în Parlamentul Republicii Moldova în legătură cu Ziua Internaţională a Drepturilor Omului Declaraţie a Fracţiunii AMN făcută în plenul Parlamentului de către dl Serafim Urechean după raportul de activitate al Guvernului