Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 14 ianuarie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Alianţa “Moldova Noastră” se declară indignată de arestarea preventivă doamnei Svetlana Chifa, preşedinte al organizaţiei municipale de femei a AMN. Credem că Procuratura Generală comite încă o un act de executare a comenzilor politice ale Puterii, la baza căruia e pus un dosar fabricat, ca şi multe altele intentate reprezentanţilor Opoziţiei. Menţionăm că Svetlana Chifa este membru al fostei echipe a lui Serafim Urechean de la Primăria municipiului Chişinău, ai cărei membri au fost acuzaţi pe nedrept, arestaţi abuziv, iar ulterior achitaţi de instanţele de judecată şi de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Acum, în pragul unor noi alegeri parlamentare, conducerea ţării şi a Partidului Comuniştilor, prin organele represive conduse de servitorii săi, amplifică din nou răfuiala brutală cu membrii activi ai Alianţei “Moldova Noastră”.

Informăm opinia publică că ieri seara, pe 13 ianuarie, de altfel, în ajunul sărbătorii de sfântul Vasile pe rit vechi, doamna Svetlana Chifa, care ocupă funcţia de şef al Direcţiei municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, a fost chemată inopinat la Procuratura Generală. Ea a dat curs citaţiei, iar în jurul orelor 20:40 minute, după discuţia cu procurorii a fost reţinută pe un termen de 72 de ore, deşi este evidentă inutilitatea acestei măsuri preventive. Imediat, s-au efectuat percheziţii la domiciliu şi la locul de muncă.

Din câte cunoaştem la această oră, reţinerea s-a efectuat în cadrul unui dosar intentat înainte de alegerile parlamentare 2005, pe care s-a efectuat o urmărire penală pe faptul unor presupuse abuzuri la adopţie, iar ancheta l-a clasat în final din lipsă de probe. În pragul alegerilor parlamentare 2009 urmărirea penală a fost reluată, şi noi credem că anume pentru a o defăima şi a o reprima preşedintele Organizaţiei de Femei a AMN din municipiul Chişinău.

Alianţa “Moldova Noastră” crede că atât cetăţenii, cât şi guvernanţii comunişti au fost convinşi şi trebuie să înţeleagă că este o utopie dacă cineva crede că AMN poate fi intimidat sau descurajat — trenul coaliţiei roş-oranj pleacă, nu vine! Şi adevăratele anchete, cele ale marii corupţii din cadrul clanului VoRoşca, abia urmează să înceapă după instaurarea unei guvernări democratice în Republica Moldova.

Juriştii şi parlamentarii AMN adună date despre cazul doamnei Chifa.

Invităm pentru joi, 15 ianuarie, ora 12:00, presa şi observatorii politici la sediul nostru din strada Eminescu 68 pentru a oferi mai multe detalii referitoare la evoluţia cazului şi campania comunistă de reprimare a opoziţiei.

Centrul de Presă al AMN
Declaraţie a Preşedintelui AMN: “În criza gazelor Guvernul a uitat de administraţia locală şi de populaţia ţării” Invitaţie la un eveniment de compromitere totală a MAI şi Procuraturii