Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 3 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Alianta Moldova Noastra a sesizat astazi Procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Gurbulea si Directorul Serviciului de Informare si Securitate, Artur Resetnicov, cerand anchetarea lui Vladimir Turcan, candidat pe lista Partidului Comunistilor, pe cazul organizarii actelor de vandalism din 7 aprilie 2009. AMN solicita sa fie deschis un dosar, in baza art. 341 din Codul Penal “Chemari la rasturnare sau schimbare prin violenta a oranduirii constitutionale a Republicii Moldova.” Acest demers porneste de la inregistrarile publicate de JurnalTV, care il arata documentar pe fostul sef al comisiei juridice a Parlamentului cum da instructii provocatorilor, panificand arborarea drapelelor UE si al Romaniei pe principalele institutii ale statului.

Reamintim ca, paradoxal, tot Vladimir Țurcan este si presedinte al Comisiei de Stat pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie, creata intr-un cadru legal confuz de catre seful comunist al statului, Vladimir Voronin. AMN considera ca aceasta decizie a avut drept scop tocmai blocarea unei anchete, care ar fi scos la iveala adevarul despre rolul de organizator al conducerii comuniste in vandalizarea sediilor Parlamentului si Presedintiei.

Insinuarile despre implicarea opozitiei intr-o pretinsa tentativa de lovitura, si asa lipsite de argumente, se destrama definitiv odata cu dovezile implicarii lui Turcanu. Iar sesizarile depuse de Alianta Moldova Noastra vor arata si atitudinea fata de aceste evenimente a Procuraturii Generale si a Serviciului de Informatii si Securitate a Statului.

Centrul de presă AMN
AMN răspunde la atac, luând “apărarea Moldovei” AMN reiterează poziţia sa tranşantă în depistarea şi demascarea schemelor de corupţie