Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

AMN răspunde la atac, luând “apărarea Moldovei”

|versiune pentru tipar||
AMN / 29 iunie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Alianţa “Moldova Noastră” a proiectat în faţa publicului ziaristic o replică la filmul plămădit în laboratorul propagandistic “Tkaciuk, Starîş & Co”. Comuniştii au lansat “Atac asupra Moldovei”, intoxicând micile ecrane şi minţile alegătorilor, care nu prea cunosc în amănunte ce s-a întîmplat în 6 şi 7 aprilie la Parlament şi Preşedinţie. AMN vine “În apărarea Moldovei”, un film cu puncte de vedere independente şi competente, dar şi cu opinia celor care l-au produs asupra realităţii deformate de comunişti şi de slugile lor din organele de stat responsabile.

Filmul a fost realizat de un grup de ziarişti independenţi, care încearcă să spună că, totuşi, laptele e alb şi niciodată n-a fost roşu. În el răzbate adevărul. Căci în opera lui Starîş vorbesc trei persoane — procurorul general Gurbulea, directorul SIS Reşetnicov şi patronul lor Voronin — ei întreabă, ei răspund şi tot ei învinuiesc. În replica AMN sunt intervievaţi o serie întreagă de experţi şi cetăţeni, dincolo de punctul de vedere al Puterii, care este reluat, şi poziţiile expuse de Serafim Urechean — o paletă de viziuni mult mai largă şi echilibrată. Ea arată că demnitarii de stat (dacă e să-i numim aşa) au pierdut cu desăvîrşire auzul, văzul şi bunul simţ. Atîta bătaie de joc televizoarele Moldovei n-au mai avut de înfruntat. Pe fundalul servililor Reşetnicov şi Gurbulea, mult mai credibile sunt aprecierile date de Anton Gamurari, fost viceministru de interne, Victor Catană, ex-ministru de interne, Tudor Botnaru, ex-ministru al securităţii naţionale. Sunt oameni care ştiu ce spun şi nu cîntă în drîmba guvernării. Vorbesc despre lucruri care s-au întîmplat, cine le-a provocat, cine le-a dirijat şi cum puteau fi prevenite dacă nu “făceau în pantaloni” şefii ministerelor de forţă şi comandantul lor suprem.

Cu siguranţă, filmul “În apărarea Moldovei” va deschide ochii multor oamenii. În această campanie electorală, alegătorii vor răspunsuri la foarte multe întrebări, vor să ştie de ce a fost decorat imediat după alegeri ministrul tehnologiilor informaţionale Buceaţchi, de ce dirijat cu unii aşa zişi protestatari fruntaşul comunist Ţurcanu, de ce Zinaida Grecianîi a ameninţat cu arma copii oamenilor din impozitele cărora e plătită.

Deja la conferinţa AMN, în care a fost lansat filmul-replică, jurnaliştii vorbeau că televiziunea publică va solicita drepturile de a difuza “În apărarea Moldovei”, ca să ofere şi un alt punct de vedere, să asigure pluralismul şi accesul cetăţenilor la informaţie. Oricum, dacă vreţi să ştiţi ce vă bagă pe gît Starîş, încercaţi să-l găsiţi acest film pe Internet. Link-urile vor fi postate pe www.amn.md, dar şi pe multe site-uri independente. Alianţa “Moldova Noastră” promite că îl va trimite în sate, pe copii, va folosi orice cale de informare a cetăţenilor. Trebuie să ştim adevărul despre ce s-a întâmplat, dacă vrem să fim stăpâni la noi acasă, adevărul despre Moldova şi despre cei care o atacă.

Centrul de Presă al AMN
Liberalii europeni forţează monitorizarea alegerilor anticipate din Moldova Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”