Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Internaţionala Liberală sprijină AMN

|versiune pentru tipar||
AMN / 15 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Internationala Liberala in cadrul Biroului sau convocat la Londra si-a exprimat sprijinul pentru Alianta “Moldova Noastra” si pentru realizarea unor alegeri libere si corecte in Republica Moldova.

Membrii Biroului Internationalei Liberale au cerut guvernului de la Chisinau sa respecte obligatiile internationale si sa garanteze o campanie electorala libera si corecta pentru alegerile parlamentare din 29 iulie. Ei au mai declarat ca sunt atenti la evolutiile electorale deoarece si ca sustin fara rezerve AMN, ca membru al Internationalei Liberale.

Presedintele Biroului IL, lordul Alderdice, a spus: “E absolut crucial pentru desfasurarea alegerilor anticipate ca Guvernul moldovenesc sa se conformeze standardelor internationale si sa garanteze o campanie electorala libera si corecta. Aceasta include si responsabilitatea sa de a respecta cerintele rezolutiilor adoptate de APCE si de Parlamentul European dupa ce s-a comis uzul de forta total nelegitim al autoritatilor impotriva protestatarilor pasnici ai opozitiei dupa alegerile de la inceputul lunii aprilie. Aceste texte insista ca autoritatile sa ancheteze violarile drepturilor omului repede si independent, la fel, sa asigure aparitia echitabila a politicienilor moldoveni in mass-media moldoveneasca”.

Lordul Alderdice si-a exprimat ingrijorarea fata de rapoartele ce subliniaza ca in Moldova nu toate obligatiile sunt respectate, ca autoritatile au falsificat listele electorale, ca alegatorii sunt supusi deliberat propagandei comuniste. Nu este loc de toleranta fata de orice abuz al puterii in alegeri libere, a mai subliniat presedintele Biroului IL, aratand ca aderarea la regulile democratiei este esentiala pentru ca Moldova sa se poata integra pe viitor in Uniunea Europeana.

Alianta “Moldova noastra” face parte, la nivel european, din ELDR (Partidul European Liberal Democrat si Reformator), iar, la nivel mondial, este membru al Internationalei Liberale.

Centrul de presă al AMN

AMN reiterează poziţia sa tranşantă în depistarea şi demascarea schemelor de corupţie Comunicat extraordinar al AMN