Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat extraordinar al AMN

|versiune pentru tipar||
AMN / 22 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Astazi monstruoasa coalitie ros-oranj a renascut la nivelul raionului Hancesti, iar in rezultat, administratia locala a fost completamente destabilizata.

Reprezentantii PPCD au tradat coalitia democratica, din care faceau parte, si aliindu-se cu cei de la PCRM, au votat suspendarea din functie a presedintelui raionului si a doi dintre vicepresedinti in cadrul unei sedinte extraordinare a consiliului raional. De asemenea, avem informatii ca s-ar fi votat si modificarea organigramei consiliului raional Hancesti, ceea ce ar echivala cu demiterea sau inlocuirea unor sefii de directii specializate. Coalitia ros-oranj l-a desemnat ca executor interimar al atributiilor de presedinte al raionului Hancesti pe vicepresedintele Igor Turcanu, reprezentant al PPCD.

Consilieii democrati si unii responsabili din aparatul consiliului raional delara ca aceste decizii sunt lipsite de putere juridica, dar si de motivatie. Evident este ca guvernarea comunista a comandat acest abuz pentru a destabiliza administratia tocmai in ajunul alegerilor parlametnare. Autori ai tensionarii situatiei la Hancesti sunt considerati candidatii de pe lista PCRM, Anatolii Zagorodnai si Lidia Lupu, precum si presedintele PPCD, Iurie Rosca, vicepremier in guvernul comunist.

Alianta “Moldova Noastra” condamna aceste lovituri pe care guvernarea comunista, aflata in agonie, le aplica administratiei publice locale si declara ca ele confirma caracterul distructiv, agresiv si antisocial al actualei Puteri. In mod sigur, urmatoarele lovituri vor fi indreptate asupra coalitiilor democratice din alte raioane, caci comunistii sunt gata sa distruga tara din moment ce simt ca vor pierde alegerile anticipate de la 29 iulie 2009.

Centrul de presă al AMN

Internaţionala Liberală sprijină AMN Kievul anunţă promisiuni şi aşteptări faţă de noua guvernare de la Chişinău