Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 25 august 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Serafim Urechean a avut o intrevedere cu Dr. Gyorgy Varga, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Ungariei in Republica Moldova, care se incadreaza in practica de informare reciproca intre diplomati si liderii politici. Discutia a avut loc marti, la sediul Aliantei Moldova Noastra, la scurt timp dupa tentativa de a initia dialogul politic parlamentar, care a esuat din cauza refuzului de a participa al PCRM.

Seful misiunii diplomatice maghiare s-a interesat de perspectiva formarii noilor structuri ale puterii centrale in rezultatul alegerilor parlamentare anticipate de la 29 iulie 2009. Dr. Gyorgy Varga a mentionat ca acest lucru este important pentru reluarea si amplificarea poriectelor pe care Ungaria le desfasoara in context bilateral sau multilateral in Moldova. El s-a referit la catreva prioritati: extinderea capacitatii si a numarului de tari deservite de Centrul comun de vize; liberalizarea regimului de circulatie pentru cetatenii moldoveni in Europa, negocierea noului document cadru al realtiilor RM-UE; realuarea programului TWINING de asistenta in reforma Parlamentului. Domnul ambasador a specificat faptul ca prezenta Ungariei prin diverse proiecte in Republica Moldova va fi sporita chiar in contextul reducerii cheltuielilor generale in sfera diplomatica, dictate de criza economica. Insa, atat Ungaria, cat si comunitatea europeana este in aspteptarea formarii noilor structuri ale administratiei centrale de stat la Chisinau pentru ca asistenta necesara institutiilor si, mai ales, populatiei Republicii Moldova sa fie realuata si amplificata.

Presedintele AMN l-a informat pe ambasador referitor la evolutia procesului politic intern. Serafim Urechean a exprimat dezamagirea fata de comportamentul iresponsabil al PCRM si al liderului acetui partid, care refuza sa accepte infrangerea electorala si invitatia la un dialog politic transparent in interesul societatii moldovenesti. In numele tuturor partidelor componente ale coalitiei de guvernare “Alianta pentru Integrarea Europeana” a fost reiterata atat necesitatea cat si capacitatea de a constitui in timp util noile institutii ale puterii centrale, astfel incat Republica Moldova sa reia porcesul dezvoltarii sale cu o noua putere si cu un ritm mult mai dinamic.

Centrul de presă al AMN

Kievul anunţă promisiuni şi aşteptări faţă de noua guvernare de la Chişinău Provocările comuniştilor sunt sortite la eşec