Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Provocările comuniştilor sunt sortite la eşec

|versiune pentru tipar||
AMN / 8 septembrie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Consideram necesar sa atentionam de urgenta opinia publica, organismele internationale si colaboratorii organelor de forta ale Republicii Moldova pentru a preveni posibilele provocari din partea conducerii PCRM.

La sediul Aliantei Moldova Noastra a parvenit un semnal despre organizarea unei manifestari de protest astazi, ora 14:00, in preajma Curtii Constitutionale, in timp ce instanta va examina sesizarea PCRM referitoare la sedinta de inaugurare a noului Parlament. Actiunea ar fi pusa la cale de stabii comunisti pentru a exercita presiune psihologica asupra judecatorilor si a simula un fel de “sprijin popular” in favoarea demersului PCRM. Dar iesita din comun este informatia ca mai multe structuri subordonate MAI au primit indicatii verbale sa trimita colaboratorii sai, care sunt liberi din tura la serviciu, imbracati in civil, pentru a asigura caracterul de masa al protestului preconizat in preajma Curtii de Conturi.

Exista suficiente motive sa luam in considerare acest semnal, impreuna cu altele, ce se inscriu perfect in maniera clanului Voronin de a se opune fortat procesului de transmitere democratica a Puterii. Avem semnale ca unul dintre obiectivele “scenariului de confruntare”, aplicat de comunisti prin diverse manipulari si tergiversari, este de a provoca manifestari de protest din partea sustinatorilor Aliantei pentru Integrare Europeana. In consecinta s-ar crea premise pentru decretarea starii de urgenta si instaurarea controlului armat al situatiei de catre liderul comunist, ca sef al statului in exercitiu. Aceasta ipoteza e sustinuta de faptul ca efectivul trupelor speciale ale MAI a fost suplimentat, iar comandantului lor i s-a promis avansare in grad.

Trebuie de mentionat ca probabilitatea unor asemnea scenarii este sporita si de pregatirea mediatica, in care e antrenata toata presa obidienta fata de fostul regim, inclusiv Compania “Teleradio-Moldova”, care instiga la ura si la desconsiderarea majoritatii parlamentare, care a rezultat in mod democratic dupa alegerile din 29 iulie.

In acest context, Alianta Moldova Noastra face apel catre cetateni sa nu se lase atrasi in provocarile comuniste, catre colaboratorii organelor de drept sa refuze executarea ordinelor ilegale, catre opinia publica interna si internationala sa condamne orice incercari de destabilizare a situatiei si asa tensionate din Republica Moldova.

AMN declara ca procesul de preluare a Puterii trebuie sa fie mentinut in campul legal si pasnic, sa fie evitate confruntarile de alta natura. Scopul nostru este integrarea europeana si metodele vor fi adecvate, astfel incat Republica Moldova sa-si restabileasca reputatia de stat civilizat si sa avanseze cu succes pe aceasta cale.

Centrul de presă al AMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră” Pe 12 decembrie e convocat Congresul VIII ordinar al AMN