Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Eurointegrare înseamnă reformare şi prosperitate pentru Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
AMN / 13 noiembrie 2010
Alianţa “Moldova Noastră”

Prim-vicepresedintele Aliantei Moldova Noastra, Victor OSIPOV a participat pe 12 noiembrie la Bucuresti la conferinta “Integrarea europeana a Republicii Moldova” oranizata de Congresul jurnalistior romani. Invitatia a fost adresata membrilor coalitiei guvernamentale de la Chisinau, dar a fost onorta doar de reprezentantii PL, PLDM si AMN.

In cadrul conferintei Teodor BACONSCHI, ministrul de extere al Romaniei a apreciat inalt rezultatele obtinute de Guvernul de la Chisinau in procesul de integrare europeana. Domnia sa a invocat progresul in negocierea Acordului de Asociere, perspeciva liberalizarii regimului de vize pentru cetatenii moldoveni si avantajele intrarii in spatiul european de comert liber, comprehensiv si aprofundat.

La randul sau, Victor OSIPOV a exprimat recunostinta pentru efortul constant al Romaniei de a angaja partenerii europeni in sustinerea Republicii Moldova. El a reiterat pozitia AMN, conform careia relatia dintre clasa politica de la Chisinau si Bucuresti trebuie sa fie deasupra oricaror diferente de doctrine. Raspunzand la o intrebare despre scenariile din afara privind actuala campanie electorala, Victor Osipov a declarat ca nu e treaba nimanui sa faca scenarii pentru situatia interna din Republica Moldova, ci este obligatia coalitiei democratice sa fie pregatita pentru a depasi orice dificultati si a scoate tara din impas.

Cu ocazia aflarii la Bucuresti, vicepremierul pentru reintegrare (suspedat din functie pe perioada campaniei electorale) a raspuns si la o serie de intrebari legate de solutionarea problemei transnistrene, a oferit cateva interviuri, in care a promovat ideea, ca integrarea europena va ajuta reintegrarea teritoriala a Repulicii Moldova, reformele interne si scoaterea tarii din saracie.

Participarea prim-vicepresedintelui AMN in emisiunea "Fara frontiere" de la TVR

Centrul de Presă al AMN

AMN şi-a făcut şi îşi face datoria faţă de ţară Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”