Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUN

Dreapta despre datele recensământului din 2014

|versiune pentru tipar||
PD (astăzi PUN) / 31 martie 2017
Partidul Unităţii Naţionale

Partidul unionist Dreapta consideră că datele prezentate de BNS la 31 martie 2014 cu privire la recensământul cetăţenilor şi locuinţelor nu sunt credibile din mai multe motive:

  1. Colectarea datelor de către recenzori a fost efectuată cu grave încălcări, inclusiv completarea anchetelor cu creionul şi la telefon (informaţii parvenite din mărturii multiple).
  2. Formularea întrebărilor din anchete a fost vicioasă, iar recenzorii au fost insuficient instruiţi.
  3. Datele au fost prezentate cu întârziere, procesul de analiză fiind tărăgănat şi realizat de colective de oameni diferite, din cauza concedierilor multiple şi lipsei de suporturi logistice suficiente pentru a efectua trierea corectă a anchetelor.

În legătură cu prezentarea datelor incoerente de către BNS, mai cu seamă referitor la situaţia lingvistică şi identitară din RM, date ce intră în flagrantă contradicţie şi cu registrul votanţilor din Republica Moldova, partidul unionist Dreapta îşi exprimă totalul dezacord cu rezultatele recensământului din 2014 anunţate de BNS trei ani mai târziu şi solicită demararea unei anchete administrative pe marginea gestionării fondurilor europene alocate pentru petrecerea recensământului şi a fraudelor admise în procesul de colectare şi procesare a anchetelor. De asemenea, Dreapta nu are încredere în capacitatea instituţională şi logistică a BNS, considerând că este necesar de a recurge la ajutorul instituţiilor internaţionale specializate în organizarea unui recensământ.

Sursa: dreapta.md

Partidul unionist Dreapta îl acuză pe Igor Dodon de trădare de patrie Partidul unionist Dreapta a dat start unificării forţelor unioniste din Republica Moldova