Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Comunicat de presă al şedinţei Consiliului de Coordonare MAE-PNL

|versiune pentru tipar||
MAEPNL / 18 ianuarie 2009

Duminica, 18 ianuarie, a avut loc a doua sedinta a Consiliului de Coordonare MAE-PNL. In inceputul sedintei membrii Consiliului au pastrat un moment de reculegere in amintirea celui care a fost si ramine poetul nostru national Grigore Vieru.

In cadrul discutiilor a fost prezentata o informare despre evenimentele produse in ultima saptamina cu participarea ambelor formatiuni si negocierile purtate de MAE si PNL. Membrii Consiliului au abordat citeva chestiuni importante legate de viitoarea lansare a campaniei electorale — pregatirea ofertei electorale, definitivarea structurii stafului, examinarea Regulamentului privind functionarea Consiliului de Coordonare, pregatirea stafurilor locale si stabilirea coordonatorilor din partea Consiliului de Coordonare al MAE-PNL pentru raioane, examinarea proiectului de Acord dintre PNL si MAE privind participarea impreuna la alegeri si fuzionarea dupa scrutinul parlamentar.

Consiliul a examinat prima varianta de candidati ai celor doua formatiuni pentru Guvernul din umbra.

PNL si MAE au decis sa redacteze o declaratie comuna privind actuala faza a negocierilor cu alte partide si reprezentanti ai societatii civile in vederea pregatirii unei Liste nationale comune.

Consiliul de Coordonare a discutat propunerea “Initiativei Civice pentru un Parlament Curat”, in vederea semnarii unui acord de colaborare.

Consiliul de Coordonare al MAE-PNL saluta aceasta initiativa, dar isi exprima preocuparea pentru asigurarea unui tratament egal al tuturor viitorilor subiecti electorali in privinta candidatilor acestora pentru Parlament. MAE si PNL spera ca nu se va constata o implicare politica nedorita in activitatea Initiativei, iar cei angajati in proiect vor reusi sa proceseze, cu toata raspunderea si in mod obiectiv, materialele din presa si oricare alte materiale referitor la calitatea oamenilor politici si a cetatenilor propusi de partide sau a candidatilor independenti pentru Legislativ.

Serviciul de presă al Consiliului de Coordonare al MAE-PNL
MAE şi PNL au depus flori la bustul lui M.Eminescu, V.Pavlicenco şi A.Petrencu la “Vocea Basarabiei” Mişcarea Acţiunea Europeană şi Partidul Naţional Liberal optează pentru o alternativă democratică şi naţionala în Republica Moldova