Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Reprezentanţii Uniunii Forţelor de Stînga au comemorarat eroii căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei

|versiune pentru tipar||
PSDPPSM / 22 iunie 2012 | 

Astăzi, 22 iunie 2012, reprezentanţii Uniunii Forţelor de Stînga au depus flori în comemorarea zilei de 22 iunie 1941 şi în memoria eroilor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Membrii Partidului Social Democrat alături de membrii Partidului Popular Socialist din Moldova au mers în s. Leuşeni r. Hînceşti, una dintre primele localităţi atacate de trupele fasciste şi pe teritoriul căreia au avut loc primele lupte, şi au ţinut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuţi, organizînd totodată şi o acţiune de mulţumire veteranilor de război, locuitori ai s. Leuşeni.

Din numele Uniunii Forţelor de Stînga, Victor Şelin a făcut un apel către cei prezenţi de a aprecia dăruirea şi jertfirea de sine a celor, care de dragul patriei sale şi a prezentului nostru a opus rezistenţă inamicului. “Să cinstim memoria veşnică şi să transmitem în viaţă patriotismul, pe care l-au avut aceşti eroi”, a mai declarat Victor Şelin.

De asemenea, liderii UFS au adresat mesaj de mulţumire veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, locuitori ai satului Leuşeni şi le-au oferit diplome de onoare şi merit civic, precum şi cîte un ajutor financiar.

Atmosfera a fost încălzită de discuţiile localnicilor cu veteranii şi tinerii sosiţi din mun. Chişinău.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia privind crearea Uniunii Forţelor de Stînga Declaraţia Uniunii Forţelor de Stînga