Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Declaraţia Mişcării Acţiunea Europeană (Soroca II)

|versiune pentru tipar||
MAE / 5 octombrie 2008
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Noi, membrii Biroului Permanent şi preşedinţii filialelor teritoriale ale Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană participanţi la seminarul metodic, confirmăm încă o dată că în alegerile parlamentare din 2009 sarcina majoră a forţelor democratice care tind cu adevărat spre integrarea Republicii Moldova în familia ţărilor europene, este debarcarea comuniştilor de la putere.

La 29 iunie curent delegatii la Congresul II Extraordinar Mişcarea unanim s-a pronunţat pentru crearea unui pol anticomunist şi amplificarea eforturilor in vederea crearii unui pol anticomunist si a consolidarii unei forte politice unite a opoziţiei democratice şi proeuropene. Ne manifestăm o dată în plus disponibilitatea pentru cooperarea reală la nivel local şi republican cu formaţiunile politice si componentele societăţii civile de orientare naţională, proeuropeană şi democratică.

Opozitia politica si societatea civila mai au încă timp pentru a-şi uni forţele şi a face schimbarea spre bine, declansarea din 2009 a unui curs spre familia ţărilor europene şi crearea condiţiilor decente de viaţă pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.

Declaraţia Mişcării Acţiunea Europeană (Soroca I) Declaraţia deputatului Ion Neagu, prim-vicepresedinte al Mişcării Acţiunea Europeană, rostită în plenul Parlamentului din 9 octombrie 2008