Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Declaraţia Mişcării Acţiunea Europeană (Soroca I)

|versiune pentru tipar||
MAE / 5 octombrie 2008
Mişcarea “Acţiunea Europeană”Noi, membrii Biroului Permanent şi preşedinţii filialelor teritoriale ale Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE), participanţi la seminarul metodic desfăşurat la 5 octombrie la Soroca, declarăm că:
  1. Suntem profund indignaţi de refuzul Ministerului Justiţiei de a înregistra modificările operate la Statutul formaţiunii noastre. Această autoritate publică centrală condusă de ministrul Vitalie Pîrlog încalcă dreptul de asociere a miilor de cetăţeni din Republica Moldova care doresc sincer integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Această acţiune este calificată de activiştii MAE ca o dovadă în plus că Ministerul este o unealtă a intereselor conducerii comuniste şi aliaţilor acestora la guvernare.
  2. Pe această cale atragem atenţia societăţii civile şi a colegilor noştri din alte partide, precum şi reprezentanţilor structurile diplomatice şi internaţionale (OSCE, Uniunii Europene şi Consiliului Europei) acreditaţi la Chişinău, că acest act de intimidare a guvernarii comuniste faţă de Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană se înscrie în şirul fărădelegilor efectuate de autorităţi faţă de oponenţii politici şi este din aceeaşi categorie cu fărădelegile săvârşite de regimul stalinist.
  3. Cerem Ministerului Justiţiei să respecte Constituţia, ci nu interesele unui partid de guvernamînt şi să înregistreze modificările la Statutul formaţiunii noastre.
Ecoul Forului Femeilor Europene a avut răsunet la Orhei Declaraţia Mişcării Acţiunea Europeană (Soroca II)