Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”

|versiune pentru tipar||
MAE / 26 noiembrie 2008
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Conferinţele raionale MAE desfăşurate pe 22–23 noiembrie la Criuleni, Dubăsari, Nisporeni, Vulcăneşti, Ocniţa, Donduşeni şi Şoldăneşti curent cu participarea reprezentanţilor Biroului Permanent al formaţiunii au abordat în cadrul lucrărilor subiecte ce ţin de activitatea Partidului Mişcarea Acţiunea Europene în ajunul şi în cadrul scrutinului electoral parlamentar, unificarea forţelor proeuropene şi crearea unui pol anticomunist, poziţia formaţiunii faţă de candidaţii basarabeni în Legislativul din România etc. Referindu-se la crearea în viitoarele alegeri a unui pol anticomunist, majoritatea vorbitorilor au pledat pentru conlucrarea Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană cu forţele politice de orientare naţională, democrate şi proeuropene.

Domnul Anatol Petrencu, liderul formaţiunii susţine ,că “contextul a fost oportun şi pentru a aduce la cunoştinţa membrilor şi simpatizanţilor partidului, cetăţenilor Republicii Moldova despre iniţiativa formaţiunii de a desfăşura după campania electorală din 2009 un referendum consultativ în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană”. Aceasta este, în opina MAE, unica soluţie pentru a iniţia un proces veritabil de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar orientarea proeuropeană a populaţiei, ca rezultat al nenumăratelor sondaje, trebuie confirmată şi printr-un plebiscit al cetăţenilor. În atare situaţie noua guvernare cu acest mandat va putea acţiona mai sigur. A fost, de asemenea sprijinită declaraţia Biroului Permanent al MAE de al susţine pe Nicolae Dabija care candidează pentru Camera Deputaţilor a Parlamentului României. Reamintim, că Partidul Miscarea Acţiunea Europeană desfăşoară în noiembrie conferinţele membrilor săi în toate raionale Republicii Moldova.

Serviciul de presă MAE
Comunicat de presă al MAE referitor la Apelul reprezentanţilor statelor-membre ale Uniunii Europene Declaraţie MAE rostită în plenul Parlamentului de către deputatul Ion Neagu