Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”

|versiune pentru tipar||
MAE / 6 februarie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Săptămîna aceasta, în Sala cu Cămin a Uniunii Scriitorilor a avut loc şedinţa Consiliului Naţional al Mişcării Acţiunea Europeană. Discuţiile din cadrul şedinţei s-au axat pe pregătirea de campania electorală, care a fost deschisă oficial la 5 februarie 2009.

Odată cu demararea oficială a acesteia, cele trei formaţiuni (PNL, PNR şi MAE), unificate într-un pol pro european au format şi Lista Comună — listă prin care s-a dat dovadă de maturitate politică. În ea se regăsesc mai multe personalităţi notorii ale Republicii Moldova, cu preocupări din diverse ramuri (medici, profesori, economişti ş.a.),dar care şi-au propus aceleaşi obiective.

Membrii Consiliului Naţional au aprobat lista de candidaţi propuşi din partea Mişcării Acţiunea Europeană pentru noul legislativ al Republicii Moldova.

Pe agenda de lucru a figurat şi aprobarea semnului electoral cu care MAE se va încadra în cursa electorală (membrii PNL şi PNR au acceptat simbolul MAE, urmînd ca, după primăvara 2009 să fuzioneze).

În această ordine de idei pentru a se asigura că alegerile parlamentare vor fi corecte şi nu vor fi falsificate, s-a aprobat decizia cu privire la prezenţa reprezentanţilor MAE în Comisia Electorală Centrală.

Pe data de 6 februarie 2008, MAE a depus la Comisia Electorală Centrală pachetul de acte necesare pentru a participa la procesul electoral ca o veritabilă formaţiune politică.

Serviciul de presă al MAE
Bilanţul Acţiunii de Caritate “Dar din Dar” Mişcarea Acţiunea Europeană la Glodeni