Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Mişcarea Acţiunea Europeană la Glodeni

|versiune pentru tipar||
MAE / 12 februarie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Duminică, 8 februarie, s-a desfăşurat conferinţa de constituire al organizaţiei teritoriale Glodeni a Mişcării Acţiunea Europeană. La conferinţă a participat un grup de membri şi simpatizanţi ai mişcării din mai multe localităţi ale raionului: Ustia, Duşmani, Cajba, Ciuciulea, Domneasca, Limbeni, Glodeni ş.a. În faţa celor prezenţi a vorbit preşedintele mişcării, Anatol Petrencu, profesor universitar, doctor habilitat, care a făcut o analiză a situaţiei social-economice şi politice din Republica Moldova, s-a referit la situaţia precară în care a fost adusă populaţia de către conducerea comunistă şi a făcut un apel întru unificarea forţelor democratice pentru a schimba viitorul statului. Mariana Ţăranu, secretar-general, doctor în istorie, a vorbit în faţa celor prezenţi despre istoricul creării MAE, atrăgând atenţie asupra multiplelor probleme birocratice cu care s-a ciocnit aceasta până în prezent.

Cei prezenţi au pus în discuţie multiple probleme cu care se confruntă societatea moldovenească: lipsa accesului la o informaţie veridică, relaţiile cu statele vecine care merg din rău în mai rău, investitorii străini nu sunt protejaţi de autorităţile centrale, opoziţia e fărâmiţată etc.

Spre finalul şedinţei, cu o unanimitate de voturi, a fost ales Gheorghe Ciobanu în calitate de preşedinte al organizaţiei teritoriale Glodeni a MAE. La aceeaşi şedinţă a fost ales Biroul Permanent al organizaţiei teritoriale, care include membri din mai multe localităţi ale raionului.

Serviciul de presă al MAE
Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană” MAE oferă asistenţă juridică gratuită echipei de la Albasat TV şi tuturor jurnaliştilor intimidaţi din R. Moldova