Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”

|versiune pentru tipar||
MAE / 3 martie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mai mulţi tineri ai Mişcării Acţiunea Europeană au fost prezenţi, luni, 2 martie 2009, pe aeroportul din Chişinău pentru ai întîmpina pe cei doi piloţi moldoveni, Iurie Oleacov şi Leonid Babinschi, care au evitat producerea unei catastrofe săptămâna trecută la Timişoara, salvînd 45 de persoana aflate la bord.

În pofida faptului că reprezentanţii securităţii le-a interzis tinerilor să poarte simbolurile politice, cei doi eroi naţionali au fost întîmpinaţi cu flori şi felicitaţi pentru priceperea de care au dat dovadă şi au făcut cinste ţării noastre.

Împărtăşind poziţia manifestată anterior, Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că adevăraţii profesionişti trebuie decoraţi, aşa cum o demonstrează practica altor state.

De aceea, Mişcarea Acţiunea Europeană a solicitat preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, să le acorde Ordinul Republicii şi să găsească resursele necesare pentru a oferi acestora o recompensă materială. MAE îşi arată nemulţumirea şi supărarea faţă de faptul că, deşi au trecut atâtea zile de la incidentul de pe aeroportul din Timişoara, statul nu a făcut nimic pentru a le arăta celor doi un minim respect. Dar acest lucru nu ne miră, deoarece actuala guvernare comunistă nu respectă nici un cetăţean din Moldova, preferând să sărăcească ţara prin corupţie.

Serviciul de presă al MAE
Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană” MAE propune partidelor să semneze un pact împotriva corupţiei