Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presă al MAE cu privire la declaraţiile de avere

|versiune pentru tipar||
MAE / 13 martie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Candidaţii înscrişi pe lista Mişcării social-politice Acţiunea Europeană şi-au expus, astăzi, 13 martie a.c., declaraţiile de avere pe un panou situat în centrul Chişinăului, în cadrul unei acţiuni menite să demonstreze transparenţă faţă de alegători.

“MAE — Tot ce avem e la vedere!” scria pe pancartele din Grădina Publică “Ştefan cel Mare” din Capitală, unde zeci de candidaţi ai Mişcării social-politce Acţiunea Europeană şi-au făcut publice declaraţiile de avere, în văzul trecătorilor. MAE are pe listele sale candidaţi curaţi, nepătaţi. “Fiind singurul partid necorupt din Republica Moldova, am hotărît că trebuie să fim primii care să dăm un exemplu de transparenţă. Nu avem nimic de ascuns, ca alţii. De aceea, ne facem publice toate declaraţiile de avere pentru cei 101 candidaţi”, a declarat Anatol Petrencu, preşedintele MAE.

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană a lansat pactul Naţional Împotriva Corupţiei. MAE este liderul partidelor democratice în această luptă, care prevede măsuri de ansamblu pentru combaterea fenomenului în cauză. Ulterior, la Pactul MAE împotriva corupţiei s-au aliat patru formaţiuni, AMN, PD, PLDM şi Partidul Republican, iar măsurile sunt sprijinite de societatea civilă din Republica Moldova.

Serviciul de presă al MAE
MAE a coagulat opoziţia democrată împotriva corupţiei MAE a pornit seria marşurilor împotriva corupţiei