Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

MAE îşi exprimă disponibilitatea de a forma, alături de celelalte partide democratice, o coaliţie postelectorală

|versiune pentru tipar||
MAE / 25 martie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană îşi exprimă disponibilitatea de a forma, alături de celelalte partide democratice, o coaliţie postelectorală, dacă în programul de guvernare al acesteia se vor regăsi măsuri clare de luptă împotriva corupţiei.

Considerăm că propunerea PL, de formare a unei coaliţii a partidelor democratice, este singura şansă de a înlătura definitiv de la putere PCRM, partid care a sărăcit Moldova.

Viitoarea guvernare este obligată să lupte împotriva acestui fenomen deoarece, sub guvernarea roşie, Moldova a ajuns să fie cea mai coruptă ţară din Europa. Mişcarea Acţiunea Europeană este garantul faptului că măsurile anticorupţie vor fi pus în aplicare, de urgenţă. Dintre acestea, amintim: confiscarea averilor celor care s-au îmbogăţit ilegal pe seama statului, independenţă pentru magistraţi, anchetarea privatizărilor frauduloase, recuperarea banilor pierduţi de către stat, înăsprirea pedepselor pentru actele de mare corupţie, obligarea demnitarilor de a-şi face publice averile.

Serviciul de presă al MAE
Declaraţia MAE cu privire la expulzarea abuzivă şi ilegală a doi cetăţeni români Comunicat de presă al MAE cu privire la formarea unui Consiliu Economic