Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Declaraţia MAE cu privire la expulzarea abuzivă şi ilegală a doi cetăţeni români

|versiune pentru tipar||
MAE / 25 martie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană protestează vehement faţă de abuzurile statului moldovean, în cazul celor doi cetăţeni români reţinuţi şi expulzaţi într-o manieră stalinistă. Considerăm că aceasta este opera PCRM, un partid care doreşte să instituie un stat de tip poliţienesc şi care intenţioneză în acest fel să intimideze partidele de opoziţie. Acest tip de acţiuni ne îndepărteză de standardele de viaţă din Uniunea Europeană şi aruncă o pată de ruşine asupra Moldovei. Este inadmisibil ca în anul 2009 doi cetăţeni străini care asigură asistenţă unui partid de opoziţie să fie reţinuţi fără niciun motiv şi expulzaţi.

Considerăm că este de datoria tuturor partidelor democratice să protesteze faţă de abuzurile patronate de PCRM, indiferent de orientarea politică a celor împotriva cărora se comit. În aceste vremuri este nevoie de o solidarizare a tuturor cetăţenilor responsabili care nu doresc să ne întoarcem la dictatură.

MAE va convoca până la sfârşitul acestei săptămâni o întâlnire cu observatorii OSCE acreditaţi la Chişinău pentru a-şi exprima îngrijorarea profundă în legătură cu deteriorarea gravă a climatului democratic, cu mai puţin de 2 săptămâni înaintea alegerilor.

De asemenea, duminică, 29 martie 2009, MAE va organiza un mitig de protest împotriva acţiunilor poliţieneşti, nedemocratice, declanşate de PCRM, un partid care în ciuda sondajelor de opinie mincinoase mai are doar zece zile de supravieţuit în fruntea Moldovei.

Invităm toate partidele democrate să ni se alăture în acest miting. MAE este de părere că în momentul în care democraţia este pusă în pericol toate forţele politice pro europene trebuie să se unească şi să strige într-un singur glas: Nu ne intimidaţi! Jos comunismul! Jos corupţia!

Preşedinte MAE Anatol Petrencu
MAE dezaprobă folosirea sondajelor ca instrumente de dezinformare MAE îşi exprimă disponibilitatea de a forma, alături de celelalte partide democratice, o coaliţie postelectorală