Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

MAE în Parlament — un deziderat naţional

|versiune pentru tipar||
MAE / 1 aprilie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană protestează vehement împotriva unei acţiuni iresponsabile a Jurnalului de Chişinău care poate aduce grave prejudicii imaginii partidului şi, astfel, întregului proces electoral din Republica Moldova. În ediţia on-line de astăzi, 1 aprilie, publicaţia amintită a prezentat o ştire falsă conform căreia Mişcarea Acţiunea Europeană se retrage din cursa electorală, fără a menţiona că este o glumă proastă de 1 aprilie. Avem informaţii că această acţiune complet iresponsabilă, care nu poate avea nicio justificare, va fi folosită în mod electoral de PCRM în zilele următoare.

Anunţăm, pe această cale, că MAE nu numai că nu se va retrage din cursa electorală dar, conform estimărilor făcute de experţii noştri, va ocupa locul 3 în opţiunile de vot ale populaţiei, dacă tendinţa de creştere de până acum se va menţine şi în următoarele zile. Facem un apel către cetăţenii Moldovei să nu creadă minciunilor ce se vor propaga în zilele următoare şi să se prezinte, în număr cât mai mare, la alegeri pentru a scăpa ţara de corupţie şi de hoţi.

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că diversiunea, pusă la cale de unii concurenţi electorali, care se tem de MAE şi care s-au folosit de Jurnal de Chişinău, este rezultatul creşterii spectaculoase în sondajele de opinie din ultima perioadă a MAE. Mişcarea Acţiunea Europeană îşi reafirmă determinarea de a lupta împotriva regimului corupt condus de Vladimir Voronin şi de a reforma clasa politică de dreapta. MAE va impune, în primele 6 luni ale viitoarei guvernări, un set de măsuri care să ducă la oprirea jafului din banul public.

Toate partidele de dreapta şi reprezentanţii mass media democratică trebuie să fie conştienţi că obţinerea unei reprezentări însemnate a MAE în Parlament poate fi considerată un deziderat naţional, pentru că doar aşa se va putea constitui o majoritate care să înlăture regimul comunist condus de Vladimir Voronin. În sondajele reale, la care avem acces, MAE este cotată între 8 şi 10 la sută în opţiunile de vot ale moldovenilor şi diversiunile electorale nu pot avea efectul pe care mizează adversarii noştri politici.

Cerem Jurnalului de Chişinău să dezmintă urgent, mâine, joi, 2 aprilie, chiar pe prima pagină a ziarului, ştirea de 1 aprilie. În caz contrar, vom acţiona în judecată această publicaţie. De asemenea, facem apel către toate publicaţiile, posturile de radio şi televiziune, precum şi către toate agenţiile de presă, de a nu prelua nici măcar sub formă de glumă informaţiile false difuzate, repetăm, în mod inconştient de Jurnal de Chişinău.

Serviciul de presă al MAE
Peste 7.000 de persoane au participat la marşul MAE împotriva corupţiei şi abuzurilor regimului comunist poliţienesc MAE nu recunoaşte rezultatele alegerilor şi propune partidelor democratice să refuze, în semn de protest, ridicarea mandatelor de deputat