Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presă privind acţiunile represive ale poliţiei

|versiune pentru tipar||
MAE / 11 aprilie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea social-politică “Acţiunea Europeană” îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunile recente ale organelor de ordine. Acestea ţin de arestarea mai multor membri MAE fără ordin de arest. Din surse demne de încredere, reprezentanţii securităţii îi molestează pe reţinuţi fără nici o explicaţie, provocîndu-le traume fizice, psihologice şi nu li se acordă dreptul la asistenţă juridică.

MAE condamnă maltratările şi arestările tuturor cetăţenilor Republicii Moldova (indiferent de identitate etnică sau politică), operate prin diverse metode, inclusiv prin înhăţări de oameni din spitale sau din stradă.

MAE solicita punerea imediată în libertate a tinerilor (despre care rudele nu ştiu nimic), înţelegîndu-le revolta firească cu privire la fraudarea buletinelor de vot şi cere pedepsirea poliţiei pentru molestarea protestatarilor.

Mişcarea social-politică “Acţiunea Europeană” va sprijini, încontinuare, protestele populaţiei contra rezultatelor alegerilor parlamentare din 5 aprilie a.c., de asemenea, consideră că cooperarea partidelor de orientare democratică, proeuropeană este obligatorie, pentru a stopa abuzurile Partidului Comunist asupra societăţii.

Serviciul de presă al MAE
Declaraţia MAE în legătură cu protestele din R.Moldova Declaraţia MAE privind interzicerea întrunirilor MAE între 9 şi 20 aprilie 2009