Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”

|versiune pentru tipar||
MAE / 17 aprilie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană denunţă în mod public populismul ruşinos de care se face vinovat preşedintele comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Considerăm că este strigătoare la cer făţărnicia, transmisă la postul public de televiziune, prin care Voronin a încercat să justifice ororile regimului pe care îl conduce asupra cetăţenilor nevinovaţi ai Republicii Moldova.

Reamintim că, în seara zilei de 15 aprilie curent, şeful statului a declarat arogant că, în legătură cu apropierea Sfintelor Sărbători de Paşte, dînsul dispune amnistierea tuturor tinerilor reţinuţi de poliţie, după evenimentele din 7 aprilie a.c. Cui îi arată “mărinimia” sa Vladimir Voronin? Tinerilor încătuşaţi în centrul Chişinăului şi tîrîţi la comisariate, doar pentru că participau la o manifestaţie anticomunistă? Cetăţenilor revoltaţi de ororile regimului pe care îl conduce şi care, sătui de aroganţa comuniştilor, au avut curajul să strige: “de ajuns!”? Sau poate se preface că le arată milă părinţilor disperaţi care caută să primească veşti de la copiii lor, maltrataţi în arestul poliţiei?

Facem un apel către întreaga populaţie de a nu se încrede în declaraţiile demagogice ale lui Vladimir Voronin. Nu cumva acesta este un tertip pentru a convinge partidele de opoziţie să recunoască alegerile şi să-şi ridice mandatele de deputat? MAE atrage atenţia că toate aceste declaraţii ale lui Voronin sunt numai praf aruncat în ochii poporului!

Solicităm în mod public autorităţilor să facă publice numele tuturor celor reţinuţi după evenimentele din 7 aprilie curent şi să permită familiilor acestora şi avocaţilor să ia legătura cu ei. Vorbim de anchetarea a sute de tineri arestaţi pe nedrept, cînd singurii anchetaţi ar trebui să fie cei care au implementat ororile puse la cale de regimul Voronin asupra populaţiei Republicii Moldova.

Serviciul de presă al MAE
Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană” Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”