Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”

|versiune pentru tipar||
MAE / 16 iunie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană salută poziţia Consiliului Afaceri Generale şi Relaţii Externe al Uniunii Europene cu privire la abuzurile împotriva drepturilor omului care au avut loc la Chişinău după alegerile de la 5 aprilie, din Republica Moldova.

De asemenea, ne manifestăm disponibilitatea de a sprijini derularea investigaţiei recomandate de forul european cu privire la încălcarea libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor moldoveni. Liderii MAE consideră că poziţia Consiliului Afaceri Generale şi Relaţii Externe al Uniunii Europene confirmă temerile pe care Acţiunea Europeană le-a manifestat cu privire la obstacolul pe care îl reprezintă acţiunile antidemocratice comuniste în calea consolidării unei societăţi de drept, transparente şi democratice, dar mai ales afiliate valorilor europene.

Societatea noastră nu poate exista decît prin prisma democraţiei şi a valorilor europene, iar evenimentele care au precedat alegerile din aprilie curent au avut rolul de a ne întoarce cu faţa spre un trecut întunecat pe care este imperios necesar să-l depăşim. Presiunile asupra presei şi a ONG-urilor sau instituirea regimului vizelor pentru cetăţenii români, abuzuri semnalate şi de Mişcarea Acţiunea Europeană, fac obiectul directivei de negociere a unui nou Acord cuprinzător între UE şi Republica Moldova. Buna vecinătate şi tratamentul egal pentru toţi cetăţeniii statelor membre ale Uniunii Europene sunt condiţii fără de care Republica Moldova nu poate fi parte a unui Acord care să asigure şansele unei viitoare integrări în structurile Europene.

Drept urmare, facem un apel către autorităţile de la Chişinău pentru a lua măsurile ce se impun pentru respectarea recomandărilor Consiliului Afaceri Generale şi Relaţii Externe al Uniunii Europene în vederea asigurării unui climat democratic de normalitate şi stabilitate în Republica Moldova.

Serviciul de presă al MAE
Să ferim alegerile anticipate de fraudele pregătite de PCRM! Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”