Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

MAE pledează pentru unirea forţelor politice democratice împotriva PCRM

|versiune pentru tipar||
MAE / 27 iunie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană a făcut apel către toate forţele politice naţionale, democratice şi proeuropene să participe în alegerile anticipate din 29 iulie 2009, pe o listă comună. Considerăm că aceasta este soluţia cea mai eficientă de a debarca comuniştii de la guvernare şi de a reaşeza Republica Moldova pe drumul normalităţii, cu faţa spre Europa.

Campania electorală va fi dură, iar forţele inegale. Comuniştii au la dispoziţie un arsenal bogat, inclusiv pîrghiile administrative şi mediatice de manipulare a electoratului, pîrghii pe care le vor folosi la maximum. Am văzut cu toţii cum a decurs campania electorală precedentă şi cum înţelege PCRM să organizeze alegerile. De aceea credem că este necesară unirea tuturor forţelor democratice, astfel încît să-i putem trimite pe comunişti în opoziţie.

Dorim să ne implicăm în mod hotărîtor în bătălia electorală şi să contribuim cu întreg potenţialul de care dispune formaţiunea noastră în lupta împotriva clanului Voronin şi PCRM.

În acest sens, Mişcarea Acţiunea Europeană îşi arată disponibilitatea de a sprijini o construcţie politică comună a partidelor democratice care să-i învingă pe comunişti şi să-i trimită acolo unde le este locul: la groapa de gunoi a istoriei.

Aprobat la şedinţa Consiliului Naţional MAE
Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană” MAE reia apelul de unificare a opoziţiei