Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Apel al MAE către forţele politice democratice din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
MAE / 3 iulie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Pe 29 iulie, Republica Moldova are de trecut un examen decisiv pentru viitorul său democratic.

Pe 29 iulie, noi, cetăţenii R. Moldova, indiferent de partidul din care facem parte sau cu care simpatizăm, avem şansa de a întoarce ţara pe drumul său către Europa.

Pe 29 iulie putem, prin votul nostru, să ne apărăm independenţa atît de greu cucerită şi să pornim motorul economiei în folosul tuturor cetăţenilor.

Dar pentru ca toate aceste lucruri să se întîmple, avem nevoie de un lucru simplu şi greu în acelaşi timp: toate forţele politice democratice trebuie să se unească pentru a scoate de la guvernare PCRM şi clanul Voronin care-l conduce.

Mişcarea Acţiunea Europeană a făcut apel în repetate rînduri, către toate partidele responsabile, să îşi unească forţele şi să depună o listă comună în alegeri, pentru a nu dispersa voturile alegătorilor.

Acum, în ultimul ceas, cînd mai sînt cîteva zile şi expiră termenul pînă la care pot fi depuse listele electorale la CEC, MAE face un ultim apel către toţi cei care doresc să elimine comunismul de la guvernare:

Aveţi înţelepciunea de a acţiona spre binele tuturor moldovenilor şi susţineţi o LISTĂ NAŢIONALĂ!

Considerăm că doar în acest fel, constituind o opoziţie solidă în faţa PCRM, formată din reprezentanţi ai tuturor partidelor democratice din Republica Moldova şi susţinută de societatea civilă, putem avea şansa de a-i trimite pe comunişti acolo unde le este locul: la groapa de gunoi a istoriei.

Anatol Petrencu,
Preşedintele MAE
MAE reia apelul de unificare a opoziţiei Demisia de urgenţă a Procurorului General Valeriu Gurbulea