Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Demisia de urgenţă a Procurorului General Valeriu Gurbulea

|versiune pentru tipar||
MAE / 10 iulie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”Mişcarea Acţiunea Europeană solicită demisia de urgenţă a Procurorului General Valeriu Gurbulea pentru recentele declaraţii privitoare la actele de represiune ce au urmat evenimentelor din 7 aprilie curent. Ne declarăm profund indignaţi de poziţia iresponsabilă a Procurorului General care, într-o grosolană încercare de manipulare a opiniei publice, a sugerat că abuzurile, mutilarea şi torturile la care au fost supuşi tinerii în comisariatele de poliţie sunt rodul unor “invenţii”.

Autorităţile de la Chişinău dau dovadă de un cinism fără margini în contextul în care actele de represiune şi încălcare a drepturilor omului sunt evidente şi au fost dovedite şi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Ca atare, solicităm Procurorul General Gurbulea să încerce aplicarea aceloraşi argumente şi în cazul deceselor ce au avut loc după 7 aprilie curent. Oare şi acestea se explică în faţa familiilor îndurerate tot prin mecanismul de “automutilare”?!

Ne exprimăm dezamăgirea că autorităţile acceptă să ia parte la manipularea naţională instrumentată de PCRM, acceptînd ca actuala conducere a Republicii Moldova să se dezică de durerea familiilor care îşi plîng şi acum fiii, fraţii şi soţii căzuţi victime la 7 aprilie. “Acest regim care a încercat să dea vina pe toată lumea în afară de propriul său mecanism dictatorial de represiune s-a întrecut de această dată pe sine. Este în acelaşi timp ridicol şi crud să susţii faptul că tinerii maltrataţi şi-au provocat singuri rănile. Domnul Gurbulea înseamnă că susţine, de asemenea, că cei care şi-au pierdut viaţa s-au sinucis, de fapt” a declarat Anatol Petrencu, liderul MAE.

Aceste declaraţii confirmă faptul că MAE, sub dictatura PCRM, totalitarismul şi opresiunea au căpătat în Republica Moldova dimensiuni care trec dincolo de limitele decenţei şi bunului simţ.

Serviciul de presă al MAE

Apel al MAE către forţele politice democratice din Republica Moldova Patru membri ai MAE au fost reţinuţi abuziv la comanda PCRM