Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Patru membri ai MAE au fost reţinuţi abuziv la comanda PCRM

|versiune pentru tipar||
MAE / 14 iulie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

În cursul zilei de ieri, 13 iulie curent, patru membri ai Mişcării Acţiunea Europeană au fost reţinuţi fără temei şi interogaţi pînă spre miezul nopţii la Comisariatul de Poliţie Buiucani doar pentru că lipeau afişe electorale pe un spaţiu special amenajat pentru aceasta. Organele de ordine au fost solicitate la faţa locului de către un grup de indivizi ce purtau însemnele PCRM, dornici să îi intimideze pe tinerii MAE care încleiau posterele formaţiunii, avînd sloganul “Jos comunismul!”.

Precizăm că reprezentanţii MAE încleiau afişele electorale ale partidului pe spaţiul legal prevăzut în acest sens, aflat pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani, Chişinău. La acel moment, panoul era acoperit cu materiale de agitaţie electorală ale PCRM, deşi legea precizează că fiecare concurent are dreptul la doar 10% din spaţiul disponibil.

Mişcarea Acţiunea Europeană condamnă în mod public practicile abuzive, intimidările şi ameninţările la care recurg reprezentanţii PCRM în această campanie electorală. Reamintim că ieri, 13 iulie, la primele ore ale dimineţii, în acelaşi sector al Chişinăului un simpatizant al unui partid democratic concurent a fost înjunghiat de reprezentanţi ai PCRM, fapt ce sugerează o posibilă complicitate între organele de ordine şi partidul aflat încă la guvernare.

Considerăm că încălcarea repetată a drepturilor omului, cenzura şi practicile de o violenţă îngrijorătoare sunt doar cîteva dintre metodele antidemocratice promovate de partidul lui Vladimir Voronin şi asumate cu bună-ştiinţă de către membri simpli ai PCRM. Mişcarea Acţiunea Europeană face un apel către tinerii şi părinţii din Republica Moldova să meargă la vot şi să aleagă democraţia în locul dictaturii lui Vladimir Voronin. Precizăm că MAE sprijină opoziţia parlamentară anticomunistă cu ocazia alegerilor anticipate din 29 iulie.

Serviciul de presă al MAE

Demisia de urgenţă a Procurorului General Valeriu Gurbulea Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”