Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Vizita la Moscova a lui Vladimir Voronin arată teama acestuia faţă de pierderea alegerilor

|versiune pentru tipar||
MAE / 18 iulie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că vizita la Moscova a liderului PCRM, Vladimir Voronin, arată disperarea acestuia faţă de scăderea dramatică în sondaje. La fel ca în campania electorală precedentă, Vladimir Voronin se duce la Moscova cu cîteva zile înainte de alegeri, probabil pentru a cere sprijin electoral şi financiar.

Atragem atenţia însă că drumul Moldovei nu trebuie să aibă direcţia Moscova, ci Bruxelles. Vizita liderului PCRM arată din nou că, deşi vorbesc despre aderarea la Uniunea Europeană, comuniştii fac tot posibilul pentru a împiedica acest lucru.

Bineînţeles că relaţiile cu Rusia sunt importante pentru economia Moldovei, dar aşa cum ne arată cifrele, toate statele care au ieşit din sfera de influenţă a Moscovei au cunoscut o creştere spectaculoasă a nivelului de trai. De aceea, considerăm că orientarea către Uniunea Europeană este un deziderat de interes public, pentru toţi cetăţenii Republicii, indiferent de limba maternă pe care o vorbesc. Comunitatea etnicilor ruşi din Republica Moldova are şansa, în aceeaşi măsură ca şi ceilalţi locuitori ai Moldovei, să se integreze într-un sistem economic performant, care aduce prosperitate, libertate şi acces la o piaţă de muncă bine plătită. De aceea, facem un apel către toţi cetăţenii Moldovei să nu stea acasă pe 29 iulie şi să voteze pentru forţele care au capacitatea de a duce Moldova în Europa. Doar aşa vom putea să limităm fraudele electorale ale partidului de guvernămînt şi abuzurile caracteristice acestui partid care ne ţine în sărăcie şi întuneric. A merge la vot pe 29 iulie a devenit în actualele condiţii un act de patriotism.

Considerăm că oricîte vizite va mai face Vladimir Voronin la Moscova, acesta nu va putea să împiedice iminenta cădere de la putere a PCRM şi integrarea Moldovei în marea familie europeană.

Serviciul de presă al MAE

Regimul comunist sîngeros este incapabil să aibă grijă de cetăţenii Moldovei Oferă copiilor tăi un viitor liber de îngrădirile comuniste!