Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Regimul comunist sîngeros este incapabil să aibă grijă de cetăţenii Moldovei

|versiune pentru tipar||
MAE / 17 iulie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană condamnă incapacitatea regimului comunist din R. Moldova de a-şi apăra cetăţenii, în condiţiile în care PCRM şi preşedintele acestuia, Vladimir Voronin, nu pierd nici o ocazie de a vorbi despre suveranitate şi statalitate.

Iată că, de cîteva zile, trei poliţişti, cetăţeni ai Republicii Moldova, sunt arestaţi de regimul de la Tiraspol, iar conducerea comunistă a ţării este incapabilă să-i elibereze. Presa a semnalat astăzi acest episod dramatic, însă nici Guvernul şi nici Preşedinţia nu au avut nici un fel de reacţie sau gest de sprijin pentru cei trei.

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că regimul comunist se descalifică din nou, arătîndu-şi şi latura incompetenţei de această dată, după ce la 7 aprilie ne-a arătat faţa sîngeroasă. PCRM dovedeşte încă o dată că este incapabil să guverneze în folosul cetăţenilor şi pentru cetăţeni. PCRM urmăreşte, aşa cum a făcut-o şi pînă acum, numai interesele proprii de partid.

Considerăm că această situaţie distructivă pentru Republica Moldova poate fi schimbată la 29 iulie, când fiecare cetăţean are puterea de a-i trimite pe comunişti în opoziţie. Mişcarea Acţiunea Europeană sprijină partidele de opoziţie parlamentară anticomuniste la alegerile anticipate.

Serviciul de presă al MAE

Pe unde au trecut, comuniştii au lăsat în urmă victime şi durere Vizita la Moscova a lui Vladimir Voronin arată teama acestuia faţă de pierderea alegerilor