Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Pe unde au trecut, comuniştii au lăsat în urmă victime şi durere

|versiune pentru tipar||
MAE / 17 iulie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană protestează împotriva crimelor regimului comunist din Republica Moldova, rămase încă nepedepsite după evenimentele sîngeroase din 7 aprilie curent. Trei tineri şi-au găsit atunci sfîrşitul, iar alte sute de copii au fost bătuţi crunt de către mercenarii trimişi de PCRM să pună capăt manifestaţilor democratice anticomuniste.

“Şi tu puteai fi o victimă pe 7 aprilie!” este sloganul sub care se desfăşoară acţiunea de tip flash-mob a MAE, în trei locaţii din centrul Chişinăului. Cei care trec astăzi pe bulevardul Ştefan cel Mare, în dreptul Pieţei Marii Adunări Naţionale, vor călca peste conturul victimelor de la 7 aprilie curent, trasat simbolic pe trotuar. “Pe 7 aprilie, comuniştii au fost aici! Au lăsat în urmă morţi, familii îndurerate şi tristeţe. Au lăsat în urmă sîngele tinerilor nevinovaţi”, au declarat membrii MAE prezenţi la acţiune.

Cu această ocazie, echipele Mişcării Acţiunea Europeană distribuie în centrul Chişinăului broşura lansată cu doar o zi în urmă “Povestea unui erou. Valeriu Boboc 1985–2009”, despre viaţa tînărului de 23 de ani ucis în timpul protestelor anticomuniste din 7 aprilie. MAE încearcă astfel să sensibilizeze cetăţenii de bună credinţă din Republica Moldova să se gîndească şi la victimele PCRM, la familiile îndurerate lăsate în urmă de tinerii maltrataţi, înainte de a pune ştampila pe buletinul de vot, la 29 iulie.

În această campanie electorală, Mişcarea Acţiunea Europeană sprijină opoziţia parlamentară anticomunistă din Republica Moldova, în numele unui scop unic: victoria democraţiei şi înlăturarea, odată pentru totdeauna, a regimului comunist distructiv condus de clanul Voronin.

Serviciul de presă al MAE

MAE solicită o anchetă parlamentară pentru elucidarea împrejurărilor în care a fost distrusă Declaraţia de Independenţă Regimul comunist sîngeros este incapabil să aibă grijă de cetăţenii Moldovei