Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Un vot împotriva comuniştilor are puterea de a elibera Moldova

|versiune pentru tipar||
MAE / 27 iulie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană a lansat astăzi, 27 iulie, un apel către toţi oamenii de bună credinţă din Republica Moldova, prin care îi îndeamnă să iasă la vot în această miercuri şi să aleagă unul dintre cele trei partide parlamentare anticomuniste. Mesajul MAE a fost transmis de către preşedintele Anatol Petrencu, cu doar două zile înaintea alegerilor anticipate.

Redăm în continuare mesajul Mişcării Acţiunea Europeană:

“Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că în acest moment, la 29 iulie, pentru Republica Moldova este mai importantă obţinerea unei victorii eliberatoare, o victorie a democraţiei, decît cîştigarea de către MAE a cîtorva fotolii de deputat sau funcţii într-un eventual Guvern. De aceea am ales să ne retragem din cursa electorală, nu înainte de a pune umărul la lupta partidelor anticomuniste. Ne-am fi învinuit chiar noi dacă nu am fi dat totul pentru a elibera Moldova de caracatiţa clanului Voronin.

Considerăm că fiecare dintre cetăţenii de bună credinţă ai Republicii Moldova simte la fel: a sta deoparte la 29 iulie, cînd în joc este viitorul a 3.6 milioane de oameni, nu este o opţiune. Dacă nu vom vota noi, PCRM abia aşteaptă să voteze în numele nostru, prin fraudele pe care le-a pregătit de luni de zile!

În această campanie electorală, MAE nu a promis salarii mai mari sau soluţii de redresare economică. Am promis doar şansa la un viitor liber de îngrădirile comuniste. Odată cu această eliberare, suntem convinşi că Republica Moldova o să înflorească şi ea, aşa cum au făcut-o Bulgaria, România, Estonia, Letonia, Cehia, Ungaria, odată ce au dat afară comuniştii de la conducere. Ceea ce promitem, însă, este că cei care nu vor vota împotriva comuniştilor la aceste alegeri, vor regreta. Pentru că peste 5, peste 20 de ani, ne vor urmări încă efectele alegerii pe care o vom face miercuri.

De fiecare dintre noi depinde cum va arăta viitorul pentru Republica Moldova. Iar alegerea pe care o vom face în această miercuri va determina direcţia spre care se va dezvolta ţara în care cresc copiii noştri. De noi depinde dacă îi vom creşte într-un stat democratic care veghează pentru a le apăra drepturile sau, din contră, dacă îi lăsăm pradă unui regim dictatorial sîngeros, în care întocmai cei care ar trebui să ne ocrotească copiii se întorc cu violenţă împotriva lor.

Mişcarea Acţiunea Europeană face apel către moldoveni să iasă la vot chiar dacă se tem de ameninţările şi intimidările lansate de PCRM. Un vot furat de comunişti poate aduce sînge şi sărăcie peste întreaga Moldovă. Să avem încredere că toate voturile noastre adunate, date pentru partidele democratice anticomuniste, vor spune odată pentru totdeauna: jos PCRM, jos comunismul!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Serviciul de presă al MAE

Oferă copiilor tăi un viitor liber de îngrădirile comuniste! MAE face un apel către toate partidele necomuniste să realizeze o largă coaliţie, care să ducă la formarea unei majorităţi pentru democraţie şi prosperitate