Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

MAE salută coalizarea forţelor democratice împotriva PCRM

|versiune pentru tipar||
MAE / 8 august 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană salută dorinţa de a guverna a celor patru partide anticomuniste care au acces în Parlament — PL, PLDM, AMN şi PDM — precum şi declaraţia privind constituirea Coaliţiei de guvernare “Alianţa pentru Integrarea Europeană”, adoptată sâmbătă, 8 august 2009.

După cum deja a anunţat, MAE îşi exprimă disponibilitatea de a ajuta la o bună guvernare, democratică şi pro-europeană, inclusiv prin demersul său recent de a supune dezbaterii publice principalele priorităţi ale Republicii Moldova.

De asemenea, MAE susţine eforturile depuse de “Alianţa pentru Integrarea Europeană” pentru identificarea problemelor reale cu care se confruntă cetăţenii Republicii Moldova şi căutarea de soluţii pentru rezolvarea acestora.

Considerăm că ziua de astăzi va rămâne în istorie drept ziua în care comunismul a primit lovitura decisivă care constituie începutul declinului PCRM. De altfel, înlăturarea PCRM de la putere este ceea ce Mişcarea Acţiunea Europeană şi-a dorit dintotdeauna, motiv pentru care nici nu a participat la alegeri, făcând doar campanie electorală împotriva comunismului.

Serviciul de presă al MAE

Zece priorităţi pentru Moldova Declaraţia MAE privind executarea dispoziţiilor Legii cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova