Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presă al MAE privind democratizarea instituţiilor media publice

|versiune pentru tipar||
MAE / 3 septembrie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că se impune modificarea de urgenţă a cadrului legal capabil să asigure democratizarea instituţiilor media publice responsabile cu informarea publicului larg din Republica Moldova. În acest sens, Alianţa pentru Integrare Europeană, care deţine majoritate parlamentară, ar trebui să înceapă demersurile necesare pentru îmbunătăţirea legilor.

Compania Teleradio-Moldova, care are responsabilitatea de a oferi servicii de programe întregii societăţi, se află în acest moment în impas. După ani în care conducerea editorială a Teleradio-Moldova a fost supusă ameninţărilor şi manipulărilor comuniste, devenind structural o instituţie aservită politic, a sosit momentul reformării televiziunii şi radioului public după principii democratice.

În acest sens, Mişcarea Acţiunea Europeană propune:

Menţionăm că MAE respectă în egală măsură atît independenţa editorială a Teleradio-Moldova şi autonomia instituţională a acesteia, cît şi dreptul cetăţeanului de a avea acces neîngrădit la informaţie corectă. Ca atare, după conflictul apărut miercuri, 2 septembrie curent, între Parlamentul Republicii Moldova şi conducerea Companiei publice de radio şi televiziune, MAE face apel la asigurarea unei anchete corecte: prin analiza Consiliului Coordonator al Audiovizualului, dar şi prin audieri în cadrul Comisiei de specialitate din Parlament.

Serviciul de presă al MAE

Noi citim româneşte! Mişcarea Acţiunea Europeană continuă să-şi consolideze forţele