Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Scrisoare MAE către Primul-ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat

|versiune pentru tipar||
MAE / 25 septembrie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Stimate Domnule Prim Ministru,

Mişcarea Acţiunea Europeană salută acordarea de către Parlament a votului de învestitură pentru Guvernul pe care îl conduceţi, precum şi pentru Programul de activitate “Integrarea Europeană: libertate, democraţie, bunăstare”. Începînd de astăzi, 25 septembrie a.c., odată cu constituirea unui Guvern democratic, Republica Moldova are o nouă şansă la dezvoltare şi modernizare.

Constatăm că mesajul pe care îl transmiteţi prin intermediul programului de guvernare are un rol mobilizator pentru cetăţenii care au avut de suferit de pe urma ultimilor 8 ani de regim comunist. Considerăm că acestor oameni prădaţi de corupţie şi sărăciţi prin măsurile abuzive ale guvernării comuniste le suntem datori să demarăm de urgenţă procesul de redresare şi modernizare a Republicii Moldova.

Mişcarea Acţiunea Europeană se va implica necondiţionat în acest proiect naţional, ca partener de nădejde în efortul de a restabili economia — acum fragmentată din cauza politicii iresponsabile a vechiului regim de centralizare a resurselor în mîinile unor grupuri de interese — şi de a consolida locul Republicii Moldova în plan internaţional.

Din această poziţie, vă reamintim, dumneavoastră şi Guvernului pe care îl conduceţi, contextul sensibil actual în care se regăseşte Republica Moldova şi care vă refuză dreptul la erori, ezitări sau greşeli. A rata cea de-a doua şansă a moldovenilor la redresare şi consolidare economică ar constitui rampa de relansare a sistemului corupt şi abuziv al clanului Voronin, deci o greşeală de neiertat în faţa cetăţenilor de bună-credinţă ai Republicii Moldova!

Fie ca cei 8 ani de suferinţă petrecuţi sub dictatura comunistă să fie răscumpăraţi prin dezvoltare economică, stabilitate politică şi asigurarea libertăţilor cetăţeneşti!

Anatol Petrencu
Preşedintele MAE
MAE face apel la implicare pentru modernizarea Republicii Moldova Poziţia MAE faţă de Comunitatea Statelor Independente