Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Declaraţia Mişcării “Acţiunea Europeană”

|versiune pentru tipar||
MAE / 24 noiembrie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Tupeul politic al lui Iurie Roşca întrece orice limită a bunului simţ, iar oportunismul său orice limită a decenţei. După ce a servit ca un lacheu regimul ticălos al lui Vladimir Voronin, înşelând aşteptările a sute de mii de moldoveni, şeful PPCD încearcă acum să-şi tocmească un nou stăpân. Declaraţiile sale linguşitoare la adresa noii conducerii a statului însoţite de o bruscă descoperire a defectelor PCRM, arată încă o dată caracterul mic al acestui om politic, care a distrus un mare partid. Nu vom uita niciodată că pe 7 aprilie, când tinerii Moldovei erau arestaţi, bătuţi în beciurile comuniste şi unii dintre ei ucişi, Roşca era un complice al agresiunilor dictate de Vladimir Voronin.

În opinia noastră, locul acestui colaboraţionist al regimului comunist este la groapa de gunoi a istoriei. Ne exprimăm speranţa că membrii PPCD, mulţi dintre ei oameni de valoare şi cu personalitate, vor avea tăria să recunoască, în cele din urmă, că PPCD a fost un proiect frumos care s-a încheiat urât.

Facem un apel către Vlad Filat şi către ceilalţi lideri ai partidelor de dreapta să nu ia în calcul vreo colaborare cu un astfel de politician, capabil să trădeze şi în somn. Orice mână care i se intinde în acest moment lui Iurie Roşca va fi pupată acum cu mult zel şi muşcată până la sânge cu prima ocazie. Orice mână întinsă acum lui Iurie Roşca este o palmă peste obrazul celor care au rezistat şi au luptat împotriva regimului comunist al lui Voronin.

Ne exprimăm speranţa că nu vom suferi o dezamăgire atât de mare din partea partenerilor noştri de gândire democratică, chiar dacă vorbele mieroase au tendinţa uneori să îi facă pe reprezentanţii puterii să îşi piardă echilibrul şi raţiunea.

Biroul Permanent al MAE

Purtaţi măşti pentru protecţie Comunicat de presă al MAE cu prvire la nealegerea şefului statului