Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Cinci consilieri raionali din Străşeni au aderat la MAE

|versiune pentru tipar||
MAE / 9 februarie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Cinci consilieri raionali din Străşeni Nicolae Pelin, Calmîş Iraida, Bîrcos Tudor, Culava Taisia şi Panuş Pavel au părăsit AMN şi au aderat astăzi, 9 februarie, la Mişcarea Acţiunea Europeană.

Cei cinci consilieri au precizat că AMN reprezintă o etapă din trecut şi au ales să părăsească partidul deoarece nu se mai regăseau acolo. Consilierii raionali consideră că viitorul îl constituie oamenii curaţi, oamenii hotărâţi care îşi lasă deoparte avantajele oferite de statutul de membru al unui partid aflat la guvernare şi oferă o lecţie de responsabilitate faţă de valorile democratice ale dreptei.

“Ne-am îndreptat atenţia către MAE pentru a începe lungul drum de unificare a tuturor forţelor oneste din Republica Moldova cu scopul de a construi un partid aşteptat de 19 ani. Nu am uitat cum MAE s-a angajat în a doua campanie electorală fără să ceară nimic. Vom lupta pentru construirea unei noi forţe, unei forţe puternice, liberale pe eşichierul politic.”, a declarat într-o conferinţă de presă Nicolae Pelin. El a mai spus că îi consideră pe cei doi lideri ai MAE, Veaceslav Untilă şi Anataol Petrencu “oameni cu verticalitate” şi doreşte să susţină proiectul de coagulare a partidelor extraparlamentare democratice.

La rândul său, Iraida Calmîş a arătat că grupul celor cinci au căutat lucrurile care-i unesc de MAE. “Noi căutăm lucrurile care ne unesc. Iată de ce am venit la MAE. Noi suntem nişte oameni oneşti care am muncit în vechiul partid şi vom munci şi aici. Pledez pentru dreptate şi transparenţă. Acest partid întruneşte verticalitate. Vom munci cu harnicie la consolidarea partidului.”, a declarat Iraida Calmîş.

Serviciu de presă al MAE

Tinerii MAE solicită Ministerului Educaţiei să adopte acţiunile necesare pentru recunoaşterea diplomelor moldoveneşti în ţările UE MAE s-a implicat în eliberarea celor patru tineri din Dubăsari, reţinuţi abuziv de autorităţile transnistrene