Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Preşedintele MAE Veaceslav Untilă i-a cerut demisia lui Ion Muruianu

|versiune pentru tipar||
MAE / 19 februarie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Deputatul Veaceslav Untilă, preşedintele MAE a condamnat, astăzi 19 februarie 2010, în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului, declaraţiile iresponsabile ale lui Ion Muruianu preşedintele Curţii Supreme de Justiţie la adresa presei din Republica Moldova.

“Noi propunem dlui Muruianu să-şi prezinte demisia, pentru a ieşi onorabil din situaţia creată. În acelaşi timp, ne adresăm Consiliului Superior al Magistraturii să iniţieze procedura de demitere a dlui Ion Muruianu din funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie”, a declarat Veaceslav Untilă.

Reamintim faptul că pe data de 15 februarie a.c, Mişcarea Acţiunea Europeană s-a solidarizat cu mass-media din Republica Moldova şi a criticat acţiunile de intimidare ale preşedintelui CSJ privind libertatea de exprimare.

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că reacţia lui Ion Muruianu este cu atît mai gravă cu cît vine din partea preşedintelui instituţiei menite să împartă justiţia. Ion Muruianu, prin atacul murdar lansat împotriva jurnaliştilor, demonstrează încă o dată nevoia societăţii noastre de a se elibera, odată pentru totdeauna, de relicvele guvernării comuniste.

Serviciul de presă al MAE

MAE susţine demiterea preşedintelui CSJ, Ion Muruianu, pentru declaraţiile jignitoare la adresa presei PPCD — un proiect politic expirat