Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

PPCD — un proiect politic expirat

|versiune pentru tipar||
MAE / 22 februarie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că realegerea lui Iurie Roşca în funcţia de preşedinte al PPCD, la Congresul al XII-lea desfăşurat la sfârşit de săptămână, a parafat îngroparea definitivă a partidului. Scena politică din Republica Moldova a asistat nu doar la lucrările de organizare internă ale acestei formaţiuni, ci la funeraliile unui partid, putrezit tocmai prin dictatura liderului său.

Cu atât mai grav este că nostalgia lui Iurie Roşca pentru perioada în care guverna, cot la cot cu Vladimir Voronin, se resimte puternic şi astăzi. A critica actuala situaţie economică şi socială — ajunsă dificilă din cauza guvernării comuniste — denotă delirul în care se găseşte Iurie Roşca.

MAE consideră că PPCD şi Iurie Roşca reprezintă un proiect politic expirat, fără viitor. Ca partid de orientare creştin-democrată, MAE îşi exprimă solidaritatea cu acei membri oneşti rămaşi din loialitate în rândurile PPCD, în ciuda ruşinii pe care o poartă pe umeri din cauza demagogiei lui Iurie Roşca. Lor le reamintim de ziua neagră de 4 aprilie 2005, când acelaşi lider PPCD a votat pentru alegerea lui Vladimir Voronin în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, făcând alianţă cu PCRM nu în interes naţional, ci împotriva acestuia! Acest gest a condamnat Republica Moldova la 4 ani negri, de sărăcie şi izolare.

De aceea, facem un apel către membrii oneşti ai PPCD să continue susţinerea valorilor creştin-democrate autentice alăturându-se Mişcării Acţiunea Europeană, pentru a arăta împreună că democraţia şi interesul naţional contează mai mult decât beneficiile personale de care se agaţă cu disperare trădătorul Iurie Roşca.

Serviciul de presă al MAE

Preşedintele MAE Veaceslav Untilă i-a cerut demisia lui Ion Muruianu Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”