Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”

|versiune pentru tipar||
MAE / 26 februarie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea “Acţiunea Europeană” salută decizia Parlamentului de a institui o zi de comemorare a eroilor căzuţi în timpul conflictului transnistrean.

MAE aminteşte cu această ocazie că autorul iniţiativei privind instituirea acestei zile comemorative este liderul Mişcării, Veaceslav Untilă, participant la conflictul armat din 1992.

Instituirea acestei zile comemorative este un gest de reabilitare morală a celor care şi-au dat viaţa pentru integritatea, suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova.

Veaceaslav Untilă, preşedintele MAE, a menţionat că iniţiativa respectivă urma să fie adoptată demult.

“Tergiversarea adoptării unui proiect de hotărâre în acest sens a fost o ofensă în adresa combatanţilor. Din păcate, în toţi aceşti ani statul nu a avut o atitudine adecvată faţă de această categorie nici în plan financiar, nici moral”, a declarat liderul MAE.

Veaceslav Untilă şi-a exprimat regretul vizavi de jocurile politice care s-au făcut în jurul acestei iniţiative pe parcursul ultimilor ani, inclusiv în ultimul timp.

“Dar, făcând abstracţie de aceste jocuri, până la urmă este important că s-a reuşit instituirea acestei zile comemorative. Acum, urmează să ne concentrăm eforturile pe soluţionarea problemelor de ordin social-economic cu care se confruntă combatanţii şi familiile lor”, a declarat liderul MAE.

Serviciul de presă al MAE

PPCD — un proiect politic expirat Anatol Petrencu şi Iurie Colesnic, invitaţi la televiziunea MIR