Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Veaceslav Untilă: “Locuitorii din stânga Nistrului trebuie să fie susţinuţi”

|versiune pentru tipar||
MAE / 18 martie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă, consideră că printre proiectele pe care Republica Moldova le va prezenta la Bruxelles, pe 24 martie 2010, trebuie să se regăsească şi propuneri privind regiunea transnistreană.

“Urmează să se ţină cont şi de regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fie că e vorba de proiecte de infrastructură, fie de proiecte sociale, fie de proiecte de oricare alt ordin. Suntem un singur stat şi trebuie să demonstrăm acest lucru prin acţiuni concrete”, a declarat Veaceslav Untilă în cadrul şedinţei Parlamentului de joi, 18 martie 2010.

Astfel, liderul MAE a cerut Guvernului să includă în pachetul de documente ce vor fi prezentate la Bruxelles, în cadrul Consiliului donatorilor pentru Republica Moldova, proiecte concrete privind regiunea transnistreană. Liderul MAE consideră că reuniunea de la Bruxelles constituie un eveniment de o importanţă deosebită, care deschide în faţa ţării noastre oportunităţi fără precedent, pe care autorităţile de la Chişinău sunt obligate să le valorifice.

Veaceslav Untilă consideră că nu pot fi neglijate interesele locuitorilor din regiunea transnistreană: “Dincolo de faptul că la conducere, la Tiraspol, se află un regim separatist antidemocratic, în această regiune locuiesc cetăţeni ai Republicii Moldova de care noi trebuie să avem grijă. Astfel, vom transmite un mesaj clar de susţinere a locuitorilor de pe malul stâng al Nistrului şi vom demonstra că pentru noi toţi cetăţenii sunt egali”, a mai spus Veaceslav Untilă.

Serviciul de presă al MAE

13 organizaţii teritoriale ale Mişcării “Acţiunea Populară” au aderat la MAE Veaceslav Untilă doreşte sancţionarea judecătorilor incompetenţi